مصرف زنجبیل در دوران شیردهی چه فواید و عوارضی دارد؟

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، ممکن است خیلی از خانم ها به مصرف زنجبیل در دوران شیردهی فکر نکنند و آن را عادی بدانند، این در حالیست که زنجبیل گیاهی است که باید در مصرف آن جانب احتیاط و اعتدال را رعایت کرد، خصوصا در دوران شیردهی.

مصرف زنجبیل در دوران شیردهی چه فواید و عوارضی دارد؟

خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - زنجبیل یک گیاه خوراکی است که هم کاربرد دارویی دارد، هم به عنوان ادویه در غذا استفاده می گردد. معمولا وقتی می گویند زنجبیل منظورشان ریشه گیاه است، اما قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی اش است که ریزوم نام دارد و خواص بی شمار زنجبیل را برای ریزوم آن گفته اند. حالا با وجود این همه خواص، در ادامه خواهید خواند که مصرف زنجبیل در دوران شیردهی چگونه باید باشد؟

خواص زنجبیل

از جمله خواص زنجبیل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • جلوگیری از حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی و استفراغ بعد از عمل جراحی
  • یاری به هضم غذا
  • یاری به بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا (باید بصورت تازه مصرف گردد)
  • درمان سرگیجه و تهوع (بصورت خشک شده مصرف گردد)
  • افزایش میل جنسی
  • یاری به درمان بدون عارضه میگرن (ترکیب یک نخود پودر زنجبیل با یک کاسه ماست و خوردنش همراه با غذا بصورت روزانه)
  • محافظت از سلامت مغز (محافظت از مغز شما در ابتلا به آلزایمر و پارکینسون به خاطر خواص ضد التهابی اش)
  • کنترل و کاهش وزن (نوشیدن به عنوان چایی)
  • سلامت دستگاه گوارش
  • کنترل قند خون
  • کنترل کلسترول بدن

و ده ها خاصیت دیگر که برای زنجبیل شمرده اند.

زنجبیل در دوران شیردهی

همانطور که می دانید بعضی خوراکی ها هستند که مادر در دوران شیردهی خود نباید مصرف کند، چون بر شیر مادر اثر گذاشته و باعث آسیب رسیدن به نوزاد شیرخوار می شوند. بعضی دیگر عوارضی برای بدن مادر دارند که او را در نگهداری از کودکش دچار مشکل می نماید و بعضی باعث تغییر طعم شیر مادر شده و باعث می گردد کودک از خوردن شیر امتناع کند.

در این میان زنجبیل گیاهی ست که توسط بعضی توصیه می گردد، مادران شیرده، برای جلوگیری از نفخ یا کولیک نوزاد آن را به اشکال مختلف مصرف نمایند یا برای ازدیاد شیر دم نوش زنجبیل بنوشند.

نکته ای که می خواهم توجه شما را بدان جلب کنم یک نکته کلی در استفاده از تمامی نسخه های گیاهی است. چه پای زنجبیل وسط باشد چه نه! همانطور که می دانید در طب سنتی چهار نوع طبع داریم: طبع گرم و تر (دموی)، گرم و خشک (صفراوی)، سرد و تر (بلغمی) و سرد و خشک (سوداوی). هر انسانی یک طبع غالب دارد. به این معنی که گرایش کلی بدن او تعیین است. پس که اگر شما طبع سرد و خشک دارید و دوستتان طبع گرم و تر، دلیل نمی گردد اگر نسخه ای روی بدن دوستتان تاثیر مثبت داشته همان نسخه روی بدن شما هم تاثیر مثبت به جا بگذارد. از طرفی دیگر، شما با وجود طبع ذاتی که با آن متولد شده اید می توانید یک طبع دیگر هم داشته باشید که نحوه زندگی و رژیم غذایی تان باعث غلبه خلطی خاص (خلط دم، صفرا، بلغم یا سودا) بر دیگر اخلاط و بوجود آمدن آن طبع شده است. (مزاج عارض مرضی).

جالب است بدانید هر یک از اعضای بدن ما هم طبع جداگانه ای دارند. مثلا مزاج مغز شما ممکن است سرد یا گرم باشد.

حالا تصور کنید مادری مزاجش گرم و خشک باشد و برای افزایش میزان شیر خود مداوما چای زنجبیل مصرف کند. یا مزاج معده اش گرم و خشک باشد. یا براساس رژیم غذایی اش خلط صفرا در بدنش زیاد از حد فراوری شده باشد. از آنجایی که طبع زنجبیل هم گرم و خشک است تعجبی ندارد اگر این نسخه باعث گردد بدن او پر از جوش گردد (در طب سنتی اصطلاحا می گویند گرمی بیرون می ریزد)، معده اش بهم بریزد یا به کبدش فشار بیاید. حتی اگر فرض کنیم بدن مادر مسئله ای با این نسخه نداشته باشد، اگر طبع نوزاد گرم و خشک باشد ممکن است بدنش نسبت به ترکیبات این گیاه که در شیر مادرش وجود داشته و او از آن تغذیه نموده حساسیت نشان بدهد؛ بنابراین اگرچه مصرف زنجبیل در دوران شیردهی در حد تعادل اشکال ندارد. اما بعضی اختلالات سیستم عصبی مرکزی بعد از مصرف زنجبیل در بعضی مادران شیرده و نوزادانشان بروز پیدا نموده که گویای آنست که باز هم باید جانب احتیاط را رعایت کنید.

احتیاط در مصرف زنجبیل در دوران شیردهی

  • نکته اول اینست که مصرف زنجبیل در افرادیکه دچار زخم معده و یا زخم دوازدهه هستند اکیدا ممنوع است.
  • مصرف این گیاه هم زمان با مصرف دارو های ضد انعقاد که می تواند باعث رقیق شدن خون شوند نیز ممنوعیت دارد.
  • بطور کل سعی کنید روزانه بیش از 2 میلی گرم زنجبیل خشک که معادل 10 گرم زنجبیل تازه است مصرف نکنید.
  • افشره خوراکی زنجبیل به هیچ عنوان بدون نسخه پزشک توصیه نمی گردد.
  • اگر دفعه اولتان است که در عمرتان می خواهید زنجبیل مصرف کنید به میزان بسیار کم آغاز کنید و واکنش بدنتان را ببینید.
  • اگر دفعه اولتان است که زنجبیل خورده اید و کودکتان هم می خواهد از شیرتان تغذیه کند (یعنی اولین بار است که کودک می خواهد با شیری تغذیه کند که در ترکیبات آن شیر ترکیبات زنجبیل باشد)، کم مصرف کنید و هیچ مواد ناشناخته دیگر برای بدن استفاده نکنید تا درصورت بروز واکنش بدن نوزاد یا خودتان بدانید که دقیقا ایراد از مصرف زنجبیل است.
  • در صورتی که می خواهید زنجبیل را برای مورد خاصی بصورت داروی گیاهی مصرف کنید (مثلا برای ازدیاد شیر) حتما از مشورت با پزشک متخصص طب سنتی بهره مند شوید. چرا که مصرف دائمی و روزانه آن ممکن است برای بدن شما و نوزادتان عوارضی در پی داشته باشد.

سخن آخر

در دوران شیردهی نمی توان ریسک کرد. در این دوران هیچ داروی شیمیایی یا گیاهی بدون نظر پزشک نمی توان مصرف کرد. مخصوصا اگر چیزی مثل زنجبیل باشد!

اگر شما از هواداران طب سنتی هستید پیروی خود از طب سنتی را با مراجعه به متخصص و داروخانه طب سنتی مورد تایید او نشان بدهید نه نسخه های عمومی که در اینترنت و عطاری ها برای شما می پیچند و گاهی جواب می دهند گاهی هم خیر! اگر با مراجعه به اینترنت و کتاب ها هرکس می توانست برای خودش نسخه بپیچد دیگر نیازی به تحصیل متخصصین این رشته در دانشگاه وجود نداشت. و نکته آخر اینکه در مصرف هیچ چیز زیاده روی نکنید. هر جوشانده ای هر چقدر هم مفید باشد درصورت مصرف بیش از حد برای بدن عوارضی ایجاد می نماید که بعد از مثلا یک ماه خودش را نشان می دهد و فکرش را هم نمی کنید که این مشکل نشات گرفته از فلان عادت رفتاری غلط در مصرف فلان گیاه است.

منبع: setare.com
انتشار: 29 اسفند 1399 بروزرسانی: 29 اسفند 1399 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 1359

به "مصرف زنجبیل در دوران شیردهی چه فواید و عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف زنجبیل در دوران شیردهی چه فواید و عوارضی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید