آشنایی با پر طرفدارترین غذاهای بالی اندونزی

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، غذاهای اندونزی

در این مقاله از مجله سفر و گردشگری خبرنگاران تصمیم گرفتیم تا شما را با پرطرفدارترین غذاهای اندونزی آشنا کنیم . پس اگر قصد خرید تور اندونزی و بخصوص تور بالی دارید پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید

آشنایی با پر طرفدارترین غذاهای بالی اندونزی

بالی جزیره ای است واقع در کشور اندونزی که یکی از مراکز مهم گردشگری جهان به شمار می رود . بالی که معروف به جزیره خدایان می باشد ، جزیره کوچکی از بزرگترین مجمع الجزایر جهان و بزرگترین کشور مسلمان جهان یعنی کشور اندونزی می باشد .

این جزیره دو اقیانوس آرام و اقیانوس هند را به هم متصل نموده است . به همین خاطر دارای آب و هوای بسیار متفاوتی است . مثل بسیاری از جزایر دیگر اندونزی ، جهانی مخصوص به خودش را دارد. جهانئی که نام این جزیره را در لیست برترین مقاصد گردشگری جهان قرار داده است.

بالی یکی از مجذوب نماینده ترین جزایر توریستی در جهان است. با هر سلیقه ای که به بالی سفر کنید، از جاذبه های آن لذت خواهید برد. بالی پر از عطر و رنگ است. غرفه های فروش غذاهای خیابانی و میوه های استوایی، در خیابان ها توجه مسافران را جلب می نماید. موسیقی سنتی در بازارچه ها نواخته می گردد. در کنار شلوغی و همهمه منطقه ها توریستی، طبیعت بالی هم بکر و آرام و بی نظیر است. کوهستان های جنگلی، کوه های آتش فشانی و آبشارهای تماشای در گوشه و کنار بالی، گردشگران را به سوی خود می خواند. دوچرخه سواران از مسیرهای سرسبز به مزارع پلکانی برنج می روند و از روستاهای زیبا و اهالی مهمان نواز آنها تماشا می نمایند.

مشخصه آشپزی در بالی، استفاده فراوان و متنوع از انواع ادویه جات، سبزی های تازه، گوشت و ماهی است. علاوه بر قبایل محلی اندونزی، کشورهای همسایه هم تاثیری انکارناپذیر بر آشپزی این منطقه دارند. بخش زیادی از جمعیت اندونزی، هندو هسند و همین مسئله باعث شده که رژیم غذایی متمایزی نسبت به سایر منطقه ها داشته باشند. فستیوال ها و مراسم مذهبی هندو ها، غذاهای خاص و بسیار متنوعی دارد که بخش مهمی از فرهنگ غذایی این منطقه را تشکیل می دهند.

برنج، یکی از مهم ترین غلاتی است که در رژیم غذایی بالی استفاده می گردد. از دیگر مواد غذایی اصلی در آشپزی بالی می توان به سبزیجات تازه، انواع میوه های استوایی، غذاهای دریایی، مرغ و ماهی و گوشت قرمز اشاره نمود. بیشتر هندوها گوشت قرمز نمی خورند یا به ندرت مصرف می نمایند.

بالی یک مقصد گردشگری بسیار محبوب در جهان است. مدارس اشپزی زیادی در این منطقه وجود دارند که آشپزی سنتی بالی را آموزش می دهند. بازارهای شبانه و غرفه های خیابانی برترین مکان برای امتحان کردن طعم غذاهای سنتی و خیابانی بالی هستند. فستیوال های زیادی در بالی برگزار می گردد که غذا یکی از ارکان مهم آن است. البته بسیار از غذاهای غربی شده و غذاهای بین المللی هم در این جزیره تماشای پیدا می گردد. در مجموع، با هر ذائقه و سلیقه ای می توانید غذایی برای خوردن پیدا کنید و از سفر خود به بالی لذت ببرید.

در ادامه با تعدادی از محبوب ترین غذاهای اندونزی و سنتی بالی آشنا می شویم که آنها را در بسیاری از غرفه های خیابانی و در بسیاری بازارچه ها و منوی خیلی از رستوران ها خواهید دید. بد نیست که قبل از سفر با نام و مواد تشکیل دهنده برخی از آنها آشنا شوید تا در سفر، با دید بازتر و خیال راحت تر بتوانید غذاها را سفارش دهید و امتحان کنید.

هزاران جزیره در کنار هم، اندونزی را تشکیل داده اند. به همین علت تعجبی ندارد که غذا هم درست مانند فرهنگ این منطقه، تنوع فوق العاده ای دارد. برای اینکه تجربه سفر خود به بالی را کامل کنید، حتما یکی از این غذاها را با توجه به ذائقه خود امتحان کنید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید.

علاوه بر غذاهای سنتی و متنوع، رژیم غذایی این منطقه از نظر انواع کیک و دسر هم تنوع دارد و عاشقان شیرینی جات و دسرهای رنگارنگ در بالی ناامید نمی شوند.

ساتای (satay)

ساتای غذایی است که با گوشت کبابی و مارینه شده تهیه می گردد و آن را با سس های پرادویه سرو می نمایند. این غذا شامل انواع گوشت است و ممکن است این مواد در تهیه آن به کار گرفته گردد: گوشت مرغ تکه شده، گوشت بز یا گوسفند، گوشت گاو، ماهی، توفو، تخم مرغ یا ترکیبی از چند مورد از این مواد. این غذا در بسیاری از کشورها و فرهنگ ها وجود دارد. مدل ساتای بالی که sate lilit نام دارد با موادی مثل گوشت گاو، مرغ، ماهی و حتی گوشت لاک پشت پخته می گردد. این گوشت ها را با نارگیل، شیر نارگیل و مخلوطی از سبزیجات و ادویه جات ترکیب می نمایند. گوشت ها را به سیخ های چوبی می کشند و روی آتش کباب می نمایند. این غذا را ممکن است با سس مخصوص یا بدون آن سرو نمایند.

ناسی آیام (Nasi Ayam) و ناسی کامپور (Nasi Campur)

این دو غذا را در همه غذا خوری های سنتی یعنی وارونگ (warungs) و رستوران های بالی می توانید پیدا کنید. این غذا در اصل برنج سفید است که با انواع غذاهای دیگر سرو می گردد. مکمل این غذا، سبزیجات مخلوط و نوعی ادویه خاص منطقه بالی است که sambal matah نام دارد و بسیار تند و تیز است. این غذا را غالبا با یک کاسه سوپ سرو می نمایند. اگر نمی خواهید غذای تند بخورید یا ادویه جات زیاد، اذیتتان می نماید، این غذا را می توانید بدون ادویه سفارش دهید.

ببک (Bebek) و آیام بتوتو (Ayam Betutu)

بتوتو یکی از غذاهای نمادین و سنتی بالی است که با مرغ یا اردک کامل تهیه می گردد. داخل آن را با ادویه جات سنتی پر می نمایند و در برگ موز می پیچند. این غذا را در پوسته محم موز حسابی می پیچند و 6 تا 7 ساعت در آتش می پزند. نتیجه نهایی، غذایی مقوی، آبدار و پرادویه است که گوشت آن به راحتی از استخوان جدا می گردد. این غذا یکی از غذاهای بالی است که باید به آرامی پخته گردد و برای کسانی مناسب است که به دلایل مذهبی، نمی خواهند گوشت خوک یا سایر حیوانات را بخورند.

غذای دریایی جیمباران (Jimbaran)

در ساحل موآیا (Muaya) در خلیج جیمباران (Jimbaran)، کافه های زیادی در کنار هم قرار گرفته اند که ماهی گریل شده و کبابی و انوع غذاهای دریایی را سرو می نمایند. انواع خرچنگ، میگو، لابستر، شاه ماهی و انواع ماهی در این کافه ها و غذاخوری ها پیدا می گردد. شاید این غذاهای دریایی، معمولی به نظر برسند اما از نظر عطر و طعم، آنچه که غذاهای دریایی این منطقه را از سایر منطقه ها بالی متمایز می نماید، سس های اختصاصی و دستورهای ویژه ای است که هر کافه دارد و چاشنی هایی که همراه با غذا سرو می نماید. یکی از این ادویه های مخصوص، سامبال خانگی است که موجب طعم منحصربه فرد غذاهای دریایی منطقه جیمباران می گردد. طعم غذاها از ترش و شیرین گرفته تا تند و پرادویه، فرق دارد.

Pepes و Tum

یکی از روش های پخت و پز در آشپزی اندونزی، پیچیدن غذا در برگ موز است. حتی این غذاهای پیچیده شده در برگ را با شاخه و برگ درختان می دوزند و آنها را آب پز، بخارپز یا گریل می نمایند. این دو نوع غذا هم معمولا با موادی چون گوشت، مرغ، توفو یا انواع سبزیجات تهیه می شوند. پیچیدن مواد غذایی در برگ موز، عطر و طعم خاصی به غذاها می دهد که نظیر ندارد.

لاوار (Lawar)

لاوار یک غذای ترکیبی سنتی است که با موادی چون گوشت چرخ نموده، سبزیجات، پودر نارگیل و انواع ادویه های محلی تهیه می گردد. این غذا را معمولا بلافاصله بعد از آماده شدن سرو می نمایند. دو نوع لاوار در بالی طبخ می گردد؛ سفید و قرمز. این غذا را نمی توان زیاد نگه داشت و باید داغ و تازه مصرف گردد. مدل سفید این غذا گوشت قرمز ندارد.

کیک ها و دسرهای سنتی

کیک های سنتی در قدیم برای نذورات مذهبی در آیین های خاص تهیه می شدند اما امروزه راه خود را در بازارهای محلی باز نموده اند و همراه با قهوه در وعده های مختلف مصرف می شوند. تنوع این کیک ها بسیار زیاد است و مواد اصلی تشکیل دهنده آن عبارت است از آرد برنج، شکر، نارگیل و میوه های استوایی. از میان انواع مختلف این کیک می توان به Wajik، godoh و kelepon اشاره نمود.

ناسی گورنگ (Nasi Goreng)

ناسی گورنگ، یکی از غذاهای ملی اندونزی است و با سرخ کردن برنج تهیه می گردد. برنج را با انوع گوشت، سبزیجات و تخم مرغ، لوبیا سبز، پیاز، سیر و سس سویا و چیلی تند ترکیب می نمایند. برای سرو این غذا، از تاپینگ های مختلفی مثل قطعات گوجه فرنگی یا خیار، سیر سرخ شده، ماهی و انواع چاشنی و ترشی استفاده می نمایند.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 20 مهر 1403 بروزرسانی: 20 مهر 1403 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 2194

به "آشنایی با پر طرفدارترین غذاهای بالی اندونزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با پر طرفدارترین غذاهای بالی اندونزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید