سالم خوری و 7 راه حل موثر آن

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، خبرنگاران : شاید پیشتر عبارت سالم خوری به گوشتان خورده باشد، اما نسبت به معنی دقیق آن آگاهی نداشته باشید و یا ندانید که با چه روش هایی می توانید سالم خوری کنید یا رژیم غذایی سالم داشته باشید. سالم خوری در واقع خوردن بیشتر مواد غذایی بهتر و سالم تر و خوردن کمتر موادغذایی ناسالم در هر گروه غذایی است.

سالم خوری و 7 راه حل موثر آن

به بیان دیگر، سالم خوری به معنی مصرف هرچه بیشتر سبزیجات، میوه ها، حبوبات مفید، پروتئین های مقوی، چربی ها و بعلاوه مصرف هرچه کمتر دانه ها و حبوبات غیر مفید، افزودنی ها، نگه دارنده ها، چربی های مضر و میزان زیاد شکر و نمک است. برای داشتن یک رژیم غذایی خوب که اصول سالم خوری نیز در آن رعایت شده باشد، ضروری است به یک متخصص تغذیه مراجعه نموده و برنامه درستی از او بگیرید. در ادامه به آنالیز بعضی از راه هایی که می توانند برای آغاز سالم خوری مناسب باشند می پردازیم.

1. مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهید

وقتی حرف از مصرف میوه و سبزیجات به میان می آید، به جرئت می توان گفت بسیاری از ما به میزان لازم آن ها را مصرف نمی کنی. این در حالی است که خوردن آن ها یکی از اصلی ترین اصول سالم خوری به شمار میرود. مصرف به میزان میوه و سبزیجات می تواند ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن و رایج مانند فشار خون بالا، دیابت نوع دوم، بیماری های قلبی، چاقی و بعلاوه سرطان را تا حد زیادی کاهش دهد. فیبر داخل این مواد غذایی بعلاوه می تواند منجر به کاهش ریسک ابتلا به بیماری های خودایمنی را تا حد امکان کاهش دهد و از شما در برابر عفونت ها و عوامل بیماری زا محافظت کند.

همانقدر که مصرف به میزان میوه ها و سبزیجات می تواند برای بدن مفید واقع گردد، مصرف بیش از حد آن می تواند برای شما عوارضی را در پی داشته باشد. پس بهتر است برای داشتن یک رژیم غذایی با مواد غذایی سالم و متناسب با بدن خودتان، به یک متخصص در زمینه سالم خوری مراجعه کنید.

2. دانه ها و حبوبات مقوی بخورید

در حالی که بسیاری از افراد از خوردن حبوبات و دانه های فرآوری شده می پرهیزند، ما بر این باوریم که خوردن نان ها و پاستا هایی که از دانه های سالم تهیه شده اند، بخشی از سالم خوری به حساب می آیند و می توانند برای بدن مفید باشند. ولی حتما باید دقت داشته باشید که مواد اولیه پاستا و یا نان مصرفی شما، دانه های مفید و سالم باشند. انتخاب و معین اینکه چه حبوبات و دانه هایی می توانند برای بدن شما مفید باشند، کار یک متخصص سالم خوری و تناسب اندام است. پس بهتر است در این زمینه از آن ها یاری بگیرید.

3. گوشت کمتری بخورید

تحقیقات ثابت نموده است که مصرف هرچه کمتر گوشت هم برای انسان و هم برای زمین مفیدتر و سالم تر است. گیاه خوار بودن لازمه سالم خوری نیست، اما مصرف هر چه کمتر گوشت می تواند منجر به کاهش فشار خون، کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی شده و موجب تناسب اندام شما گردد. به علاوه، خوردن سبزیجات بیشتر می تواند موجب افزایش میزان فیبر، چربی های مفید، ویتامین ها. املاح معدنی در رژیم شما می گردد. اپر نگران این هستید که با حذف گوشت از رِژیم غذایی تان ممکن است بدن شما با کمبود پروتئین روبرو گردد، اشتباه می کنید. شما می توانید با مصرف تخم مرغ، حبوبات و آجیل ها میزانی زیادی از پروتئین لازم بدنتان را تامین کنید.

4. از خوردن غذا های فرآوری شده و کنسروی بپرهیزید

ما مخالف مصرف همه غذا های فرآوری شده نیستیم. زیرا ما نیز در خانه با ترکیب موادغذایی و پخت آن ها در واقع در حال فرآوری آن ها هستیم. مشکل اصلی ما بیشتر با غذا های فرآوری شده و کنسری موجود در سوپرمارکت ها و فروشگاه هاست. از مصرف هرگونه غذای کنسروی بپرهیزید. کنسرو ها دارای مواد نگه دارنده می باشند و خوردن آن ها به هیچ عنوان نمی تواند در رژیم سالم خوری قرار گیرد. از قلم نیاندازید که برای سالم خوری باید تا حد امکان از خوردن غذا هایی که رنگ خوراکی و میزان شکر بالایی دارند و بعلاوه خوردن غذا هایی که از مواد اولیه آن ها مطمئن نیستید نیز بپرهیزید. یک متخصص تغذیه می تواند یاری شایانی به شما در انتخاب غذا های درست نموده و سالم خوری را به شما آموزش دهد.

5. میزان مصرف شکر افزودنی را محدود کنید

بسیاری از مردم میزان شکر زیادی در طول روز مصرف می نمایند. میزان زیادی از این شکر به وسیله خوردن نوشابه، شکلات، کیک و شیرینی جذب بدن می گردد. دقت داشته باشید که شکر افزودنی تنها در نوشیدنی ها و دسر ها وجود ندارند و باید حواستان به مواد غذایی سالم تر مانند ماست، سس گوجه فرنگی و غلات نیز باشد. حتما قبل از اقدام به خرید آن ها از عدم وجود شکر در آن ها اطمینان حاصل فرمایید. مصرف محدود شکر یکی از اصلی ترین شیوه های سالم خوری به شمار میرود.

6. حواستان به سدیم مصرفی تان باشد

مصرف سدیم ما نیز دقیقا مانند مصرف شکر ما بسیار بیشتر از میزان احتیاج ماست و برای داشتن یک رژیم غذایی سالم خوری ضروری است میزان ۀن را کاهش دهیم. 80 درصد سدیم به وسیله غذا های آماده و کنسروی وارد رژیم غذایی ما می شوند. مصرف هرچه کمتر این غذا ها می تواند منجر به کاهش نمک دریافتی بدن شما شده و به سلامتی شما یاری کند. به منظور استفاده کمتر از نمک در هنگام آشپزی، می توانید از ادویه های دیگر مانند فلفل و یا آبلیمو و سرکه بهره ببرید. خوب است بدانید نمک های دریایی سالم تر هستند و می توانید برای برطرف بی نمکی غذایتان از آن بهره ببرید.

7. به محیط زیست فکر کنید

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، گیاه خواری و سالم خوری هم برای انسان ها و هم برای کره زمین بهتر است. غذایی که میخوریم مراحل زیادی را طی نموده تا به بشقاب ما رسیده است. صنعت گوشت بیشترین آسیب را به محیط زیست وارد می نماید. منابع زیادی صرف غذای حیوانات می گردد و میزان زیادی متان از کود آن ها، به خصوص گاو ها و بز ها و گوسفندها، وارد محیط زیست شده و اثر کربنی را افزایش می دهد. شرایط غذا های دریایی هم چندان بهتر نیست. به همین علت تغییر رژیم غذایی شما از یک انسان گوشت خوار به فردی با رژیم غذایی متناسب با محیط زیست، می تواند موجب کاهش بسیار زیاد گاز های گلخانه ای در محیط زیست شما شده و یک دهه به زندگی تان بیفزاید. همین تفکر می تواند منجر به تغییر رژیم شما به سالم خوری گردد.

از قلم نیاندازید که برای ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی تان احتیاج به مشورت با یک متخصص در زمینه تغذیه و سالم خوری خواهید داشت تا رژیمی متناسب با بدن شما و احتیاج های بدن تان برای شما طراحی کند.

منبع: eatingwell

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 12 مهر 1403 بروزرسانی: 12 مهر 1403 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 2186

به "سالم خوری و 7 راه حل موثر آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سالم خوری و 7 راه حل موثر آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید