طرز تهیه اکبر جوجه با شیر در 6 مرحله ساده به روش رستوران

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، طرز تهیه اکبر جوجه با شیر یکی از متداول ترین روش های تهیه اکبر جوجه شمالی است. در این روش مزه دار کردن اکبر جوجه با شیر انجام می گردد و طعم لطیف و خوشمزه ای به اکبر جوجه می دهد. در این مقاله از در ما طرز تهیه اکبر جوجه با شیر و نکات پخت و خوشمزه شدن این مدل اکبر جوجه را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه اکبر جوجه با شیر در 6 مرحله ساده به روش رستوران

مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه با شیر (برای 2 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
مرغ (کوچک)1 عدد کامل (900 گرم تا نهایت 1200 گرم)
شیر2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب3 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
کره محلی150 گرم
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی

مواد لازم برای تهیه سس اکبر جوجه

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
مغز گردو2 قاشق غذاخوری (خرد شده)
شکر1 قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چای خوری
رب انار3 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت اکبر جوجه با شیر: 1 ساعت و 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه اکبر جوجه با شیر

اکبر جوجه با شیر یکی از لطیف ترین و خوشمزه ترین نوع پخت است در این روش، استفاده از شیر، باعث گرفتن بوی زهم جوجه شده و گوشت آن را بسیار لطیف و ترد می نماید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه اکبر جوجه با شیر را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: مرغ را آماده کنید

ابتدا مرغ کامل را بشویید و شکم آن را خالی کنید. اگر مرغ در حد یک کیلوگرم است، مرغ را از کمر با چاقو نصف کنید تا دو تکه مرغ داشته باشید. اگر مرغ تان بیشتر از 1 کیلو و 200 گرم است، فقط از ران مرغ بهره ببرید. این نکته را در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان پوست روی مرغ را جدا نکنید یا با چاقو، روی پوست آن شیار نیندازید. بعد از شستن، مرغ ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهند.

برای تهیه مرغ کامل یا ران مرغ، می توانید از فروشگاه های به روش های خرید یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله دوم: مواد مرینیت مرغ را آماده کنید

در یک قابلمه، شیر و آب را بریزید و روی حرارت بگذارید. اندازهی فلفل سیاه و نمک هم به این محلول اضافه کنید. اجازه دهید شیر و آب، روی حرارت زیاد بجوشند و آغاز به حباب زدن کند. سپس شعله را کم و رو به میانه تنظیم کنید و تکه های مرغ را در شیر بیندازید. به مدت 45 دقیقه شیر را در این محلول بجوشانید که هم نرم شده و هم بوی مرغ گرفته گردد.

شما می توانید شیر و انواع ادویه مثل فلفل سیاه و نمک را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

مرحله سوم: مرغ ها را سرخ کنید

بعد از اینکه مرغ ها در شیر جوشیدند، آنها را در آبکش بریزید تا شیر اضافی آنها خارج گردد ولی کاملا آنها را خشک نکنید یا به قدری در آبکش نگذارید که رطوبتشان از بین برود. بعد در یک تابه عمیق، روغن سرخ کردنی را بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن داغ گردد. بعد مرغ ها را در روغن بگذارید و سرخ کنید. یک طرف مرغ ها که طلایی شد، آنها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم طلایی گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: آب و کره را اضافه کنید

وقتی جوجه ها سرخ شدند، شعله را خاموش کنید ولی از تابه بیرون نیاورید، مگر اینکه کف ظرف، آثار یا ذرات سوختگی باشد و باعث سیاه شدن و تغییر طعم مرغ گردد. کره و یک و نیم لیوان دسته دار فرانسوی آب، در تابه بریزید. دوباره زیر تابه را روشن کنید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت، مرغ با کره و آب بپزد و آب آن کشیده گردد. سپس شعله را خاموش کنید.

انواع کره حیوانی و گیاهی را می توانید به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: سس اکبر جوجه را درست کنید

برای تهیه سس اکبر جوجه، چند مغز گردو را خرد کنید و در یک تابه بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید. رب انار () را اضافه کنید و به آن شکر و نمک هم بیفزایید. اگر می خواهید طعم رب انار خیلی ملس نگردد، شکر را کمتر در نظر بگیرید. کمی آب به این مواد اضافه کنید و هم بزنید تا رب انار رقیق و کاملا روان گردد. به مدت 5 دقیقه مواد سس را روی حرارت ملایم بجوشانید تا طعم ها به خورد هم بروند.

رب انار، شکر و مغز گردو را به روش های خرید اینترنتی یا حضوری از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله ششم: سس رب انار را روی اکبر جوجه بریزید

بعد از اینکه سس آماده شد و جوجه ها در آب و کره پختند و رنگ آنها به قهوه ای نزدیک شد، جوجه ها را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف سرو بگذارید. سپس به اندازه دلخواه از سس روی جوجه ها بریزید یا اینکه سس را در یک ظرف جداگانه کنار اکبر جوجه سرو کنید. اکبر جوجه را همراه با ، سرو کنید.

انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت و زعفران را به صورت خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه اکبر جوجه با شیر

  • مرغ مناسب برای تهیه اکبر جوجه با شیر یا سایر روش های درست کردن اکبر جوجه مازندرانی به روش کلبادی، باید کاملا کوچک، در حد 900 گرم تا نهایتا 1 کیلو و 200 گرم و با پوست باشد. مرغ با این مقدار، هم گوشت تردی دارد و زود می پزد، هم بوی زهم کمی دارد و هم دور ریز آن کم است. درباره وزن استاندارد مرغ چه می دانید؟
  • در بعضی دستورالعمل ها، به همراه محلول آب و شیر و ادویه ها، یک پیاز و چند حبه سیر خرد شده هم در محلول ریخته و مرغ با این مواد می پزد. سیر و پیاز طعم و عطر بیشتری به مرغ می دهند ولی اضافه کردن آنها، ضروری نیست و شیر به تنهایی بوی زهم مرغ را کاملا می گیرد.
  • حتما برای سرخ کردن مرغ، از روغن سرخ کردنی بهره ببرید. چون کره و روغن پخت و پز، تاب حرارت بالا را ندارند و می سوزند.
  • زمانی که جوجه ها را در آب و کره می پزید، مراقب باشید که وقتی آب جوجه ها بخار شد و روغن ها در حال سرخ شدن بودند، تکه های مرغ را زیر و رو کنید تا هر دو طرف آنها، به یک نسبت دوباره با کره سرخ شوند.
  • سعی کنید از کره محلی برای تهیه اکبر جوجه بهره ببرید. طعم خاص این غذا، به خاطر کره ای است که جوجه با آن پخته و سرخ می گردد.
  • به سس اکبر جوجه می توانید اندازهی گلپر خشک پودر شده و آبلیمو هم اضافه کنید. یا اندازه شکر و نمک را تغییر دهید. مهم این است که سس، مطابق ذائقه شما گردد.
  • می توانید برای تهیه سس اکبر جوجه، چند عدد آلو بخارا را خیس کنید. در یک تابه اندازهی پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ) بریزید، کمی رب انار، آب انار و آلو بخاراهای خیس خورده را بریزید و به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ گردد. سپس این سس را کنار یا روی اکبر جوجه بریزید و سرو کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن اکبر جوجه با شیر

علت استفاده از شیر برای تهیه اکبر جوجه چیست؟

1- شیر به خوبی بوی زهم مرغ را می گیرد.

2- شیر به مرغ، طعم و عطر می دهد.

3- شیر به نرم و لطیف شدن مرغ یاری می نماید.

4- شیر، مرغ را آبدار و مرطوب نموده و از خشک شدن جوجه جلوگیری می نماید.

اکبر جوجه با شیر خشک هم درست می گردد؟

طرز تهیه اکبر جوجه با شیر خشک چندان متداول نیست. ولی اگر می خواهید حتما این مدل غذا را درست کنید ولی شیر گاو در دسترس ندارید، می توانید شیر خشک را با آب حل کنید (بر اساس دستورالعمل روی پاکت یا قوطی شیر خشک) و به جای شیر معمولی بهره ببرید.

محصولات مرتبط

مغز پسته نمکی 57 گرمی سنجابک

136,500 تومان 138,000 تومان 1% تخفیف

بادام درختی میانه 30 گرمی مزمز

34,900 تومان 39,000 تومان 11% تخفیف

فلفل قرمز 80 گرمی سانتین

41,300 تومان 41,900 تومان 1% تخفیف

فلفل پاپریکا پت 80 گرمی گلستان

58,300 تومان 58,900 تومان 1% تخفیف

پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا

115,900 تومان 117,900 تومان 2% تخفیف

رب گوجه شیشه ای 700 گرمی چین چین

17,945 تومان 18,500 تومان 3% تخفیف

رب انار 420 گرمی یک و یک

108,900 تومان 110,000 تومان 1% تخفیف

روغن مایع آفتابگردان 1350آنتی اکسیدان طبیعی آبی لادن (گرد)

77,900 تومان 81,900 تومان 5% تخفیف

روغن سرخ کردنی وِیژه (کم جذب) 2250 فامیلا

126,900 تومان 138,100 تومان 8% تخفیف

قند کله شکسته 5 کیلوگرمی صمیم

323,900 تومان 375,000 تومان 14% تخفیف

شکر 2700 گرم برلیان-الماس

99,150 تومان 100,900 تومان 2% تخفیف

شیر کم چرب بطری ویتامینD یک لیتری پاک

22,500 تومان 25,000 تومان 10% تخفیف

کره 50 گرمی رامک

18,500 تومان 18,700 تومان 1% تخفیف

مغز ران بسته بندی تازه سمین 900

132,300 تومان

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 خرداد 1403 بروزرسانی: 26 خرداد 1403 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 2170

به "طرز تهیه اکبر جوجه با شیر در 6 مرحله ساده به روش رستوران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اکبر جوجه با شیر در 6 مرحله ساده به روش رستوران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید