طرز تهیه آش شله قلمکار نذری ؛ جاافتاده و غلیظ
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، آش شله قلمکار نذری بیشتر در ایام مذهبی و در میزان زیاد سرو می گردد. این آش سنتی که ردپای دوران قاجار را در خود دارد، سَرور آش های ایرانی به شمار میرود. دستور تهیه آش شله قلمکار کمی زمان بر و سخت است اما جای نگرانی نیست چراکه با خواندن طرز تهیه آش شله قلمکار نذری آن را به راحتی در هر تعداد که بخواهید، می توانید درست کنید. فصل پاییز و زمستان برترین زمان برای پخت آش شله قلمکار جا افتاده و غلیظ است پس از آن غافل نشوید.

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار نذری
- گوشت سردست گوسفندی یک کیلوگرم
- سبزی آش یک کیلوگرم
- نخود 230 گرم
- لوبیا قرمز 230 گرم
- عدس 210 گرم
- ماست چکیده 80 گرم
- لوبیا چیتی 70 گرم
- لوبیا سفید 70 گرم
- برنج نیم دانه یک دوم لیوان فرانسوی
- پیاز دو عدد بزرگ
- آب قلم دو و نیم لیتر
- زردچوبه یک و نیم قاشق چای خوری
- پودر تخم گشنیز یک و نیم قاشق چای خوری
- فلفل قرمز به اندازه لازم
- فلفل سیاه به اندازه لازم
- نعناع داغ به اندازه لازم
- پیاز داغ به اندازه لازم
- روغن مایع سرخ کردنی به اندازه لازم
طرز تهیه آش شله قلمکار نذری
1. حبوبات و برنج را خیس کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار نذری باید همچون طرز تهیه آش رشته برای چهار نفر، حبوبات را به مدت 24 ساعت و از شب قبل خیس کنید. در این مدت آب حبوبات را چند بار عوض کنید تا در اصطلاح نفخ آن ها گرفته گردد سپس برنج را هم به همراه آب نمک برای چهار ساعت خیس کنید.
نکته: در صورت تمایل در همین مرحله می توانید حبوبات را جداگانه بپزید تا آماده باشد.
2. گوشت و پیاز را تفت دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار نذری باید در یک قابلمه بزرگ، یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد و تفت دهید. گوشت را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید. با طلایی شدن پیازها، تکه های گوشت را هم داخل قابلمه بریزید. حال اندازهی زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه اضافه کنید. تکه های گوشت را تفت دهید تا کمی سبک شوند. اگر از علاقه مندان به آش های محلی هستید پس طرز تهیه آش گوشت بوشهری را امتحان کنید.
3. آب قلم و نخود را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار نذری باید آب قلم را به همراه نخود، داخل قابلمه گوشت بریزید تا برای چهار ساعت با حرارت ملایم بپزند. فقط با گذشت یک ساعت از زمان پخت، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را هم اضافه کنید. در یک ساعت پایانی هم عدس و برنج خیس خورده را بریزید. در این مدت، هم زدن حبوبات را نباید فراموش کنید چراکه آش تان باید حسابی جا افتاده و غلیظ گردد. با خواندن مطلب درمان نفخ شکم، دیگر جای نگرانی برای خوردن آش پر حبوبات نیست.
4. تخم گشنیز و زردچوبه را تفت دهید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار نذری در یک تابه مناسب کمی روغن مایع بریزید. با داغ شدن روغن، تخم گشنیز و زردچوبه را برای یک تا دو دقیقه تفت دهید سپس یک عدد پیاز به جای مانده را خلالی خرد نموده و تفت دهید. اگر در پی یک غذای اصیل ایرانی برای مهمانی های خود هستید باید طرز تهیه گشنیز پلو را امتحان کنید.
5. سبزی آش را اضافه کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار نذری نوبت به سبزی آش می رسد. پس در 30 دقیقه پایانی پخت حبوبات، سبزی آش را به همراه زردچوبه و تخم گشنیز تفت داده شده به مواد در حال پخت قابلمه اضافه کنید. مواد را هم بزنید. نمک و فلفل را هم با توجه به ذائقه تان اضافه کنید تا خوب مزه دار گردد. حال با گذشت چهار ساعت، تمامی مواد آش باید پخته و له شده باشد. از آن جا که سبزی آش برای بیشتر دستورها یکسان است، می توانید مطلب سبزی آش رشته چیست را بخوانید تا نسبت به اندازه سبزی ها در آش به مشکل نخورید.
6. مواد را آبکش و گوشت را ریش ریش کنید
در ششمین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار نذری باید مواد داخل قابلمه را به آرامی داخل یک ظرف بزرگ تر آبکش کنید چراکه به آب آن در مراحل بعدی احتیاج دارید. حال گوشت ها را با یاری چنگال ریش ریش و از استخوان جدا کنید. تمامی مواد را با یاری گوشت کوب برقی خوب له کنید. مجدد مواد له شده را به همراه آب آبکش شده داخل قابلمه برگردانید. 40 دقیقه دیگر زمان دهید تا با حرارت کم پخته گردد. خواندن طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی اصیل هم خالی از لطف نیست.
7. ماست و پیاز داغ را اضافه کنید
در 30 تا 45 دقیقه پایانی طرز تهیه آش شله قلمکار نذری احتیاج است که مواد پخته و له شده آش را مدام هم بزنید. حال در 15 دقیقه پایانی، ماست چکیده و نیمی از پیاز داغ را هم بریزید. مواد را حسابی خوب هم بزنید تا آش خوب جاافتاده و غلیظ گردد. در نهایت آش را در ظرف های مورد نظرتان سرو نموده و با به جای مانده پیاز داغ تزئین کنید. برای تزئین آش تان می توانید طرز تهیه پیاز داغ کاراملی به سک آشپزها را که برای آش مناسب است را بخوانید.
نکات تکمیلی تهیه آش شله قمکار نذری
آش شله قلمکار نذری یکی از برترین گزینه ها برای اداء نذر و حاجات است اما احتیاج به صبر و حوصله دارد. پس نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا مراحل تهیه آن برایتان راحت تر پیش برود.
استفاده از گوشت در آش شله قلمکار
گوشت در عطر و طعم آش شله قلمکار نذری تاثیر به سزایی دارد تا جایی که نمی توان آن را نادیده گرفت. پس برترین کار انتخاب گوشت تازه و با کیفیت است. گوشت سر دست، گردن و ماهیچه از برترین گوشت هایی است که می توانید آن را به کار ببرید. اگر تهیه گوشت گوسفندی برایتان سخت است از گوشت گاو یا بوقلمون هم می توانید بهره ببرید. از سویی دیگر برای طعم بهتر گوشت و آش استفاده از قلم گاو یا عصاره گوشت را نباید فراموش کنید. با خواندن مطلب طرز تهیه آب قلم، به راحتی خودتان در خانه آن را درست کنید.
راز بافت کشدار آش شله قلمکار
آش شله قلمکار به بافت کشدار خود شناخته می گردد پس چه در دستور تهیه آش مجلسی و چه نذری، این حالت باید حفظ گردد. برترین کار هم زدن مداوم آش، پخت روی حرارت کم و له کردن گوشت و حبوبات است. تهیه آش رشته با ماست محلی، یکی از برترین گزینه ها برای سرو در میهمانی و دورهمی شب های زمستان است.
منبع: کتاب کاله