شناسایی علائم آلزایمر در خواب
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، ایسنا به نقل از سایتک دیلی نوشت: دانشمندان در حال توسعه یک نشانگر زیستی دیجیتال هستند که به وسیله هدبند پوشیدنی مورد استفاده در شب، نشانه های اولیه بیماری آلزایمر را از روی الگو های امواج مغزی تشخیص می دهد.
محققان پردیس پزشکی دانشگاه کلرادو آنشوتز و دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس آمریکا روشی را برای ارزیابی فعالیت مغز در طول خواب کشف نموده اند که با مراحل اولیه بیماری آلزایمر مرتبط است و اغلب مدت ها قبل از بروز علائم زوال عقل ظاهر می گردد.
در این نشانگر دیجیتالی از فناوری الکتروانسفالوگرام استفاده شده و با الهام از دستگاه های هدبند ساده قادر است، الگو های امواج مغزی مرتبط با فعال سازی مجدد حافظه در طول خواب عمیق، بخش مهمی از سیستم پردازش حافظه را شناسایی کند.
این یافته ها رابطه بین خواندن الکتروانسفالوگرام و سطوح تغییرات مولکولی خاص را نشان می دهد که مشخصه بیماری آلزایمر پیش از بروز علائم بالینی است. یافته های بیشتر نشان می دهد که مراحل اولیه اختلال شناختی خفیف ناشی از بیماری آلزایمر را می توان در سیگنال های الکتروانسفالوگرام تشخیص داد.
دکتر بریس مک کانل، استادیار عصب شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو و محقق ارشد این تحقیق می گوید: این نشانگر زیستی دیجیتال به طور اساسی هر دستگاه هدبند ساده الکتروانسفالوگرام را قادر می سازد تا مانند یک ردیاب آمادگی جسمانی برای سلامت مغز استفاده گردد. نشان دادن چگونگی ارزیابی نشانگر های زیستی دیجیتال برای نشانه های اولیه بیماری با استفاده از دستگاه های هدبند قابل دسترسی و مقیاس پذیر در محیط خانه، پیشرفت بزرگی در تشخیص و تسکین بیماری آلزایمر در مراحل اولیه است.
در بزرگترین تحقیق در نوع خود تا به امروز، محققان داده های 205 فرد بزرگسال مسن را تجزیه و تحلیل کردند و مسائل قابل میزان گیری در فعال سازی مجدد حافظه را در ارتباط با سطوح پروتئین هایی مانند آمیلوئید و تاو که در بیماری آلزایمر ایجاد می شوند، شناسایی کردند.
مک کانل اعلام کرد: آنچه ما دریافتیم این است که این سطوح غیرطبیعی پروتئین ها به فعال سازی مجدد حافظه خواب مربوط می شوند که می توانیم آن ها را در الگو های امواج مغزی افراد قبل از اینکه علائمی را تجربه نمایند، شناسایی کنیم. شناسایی این نشانگر های زیستی اولیه برای بیماری آلزایمر در بزرگسالان بدون علامت می تواند به بیماران یاری کند تا قبل از پیشرفت بیماری، راهبرد های پیشگیرانه یا تسکین دهنده ایجاد نمایند.
محققان معتقدند، این گامی هیجان انگیز به سمت استفاده از ابزار های پوشیدنی به عنوان نشانگر های زیستی دیجیتال برای تشخیص بیماری است.
مک کانل اظهار کرد: ما فقط به بخش کوچکی از این کار پرداختیم و راه را برای دستگاه های ارزان و با کاربری آسان برای نظارت بر سلامت مغز هموار کردیم. کار ما این اصل را اثبات می نماید که امواج مغزی در طول خواب می توانند به یک نشانگر زیستی دیجیتال تبدیل شوند و گام های بعدی ما شامل تکمیل این فرآیند است. نتایج این تحقیق به تازگی در مجله انجمن آلزایمر Alzheimers & Dementia منتشر شده است.
منبع: فرارو