طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و فوت و فن آن

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، طرز تهیه حلیم بادمجان در مناطق مختلف ایران، متفاوت بوده و براساس ذائقه افراد با مواد مختلفی درست می شود. انواع حلیم بادمجان مجلسی با عدس، لوبیا سفید و برنج طبخ می شود و غذایی کامل است که در اصفهان در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری سرو می شود.

طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و فوت و فن آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - حلیم بادمجان غذای سنتی اصفهان، شیراز و کرمان است که مواد اصلی استفاده شده در تهیه آن عبارتند از: گوشت و بادمجان، البته افراد بنا به ذائقه خود در این غذای خوشمزه و پر انرژی از عدس یا لوبیا سفید یا برنج نیز استفاده می نمایند. این غذای سنتی با گوشت قرمز با استخوان که بهتر است از گردن، سرسینه یا دنده گوسفندی باشد، یا گوشت مرغ درست شده و با نان سرو می گردد. یکی از ویژگی های یک حلیم با کیفیت، کشدار بودن آن است و دنده از این جهت ارجحیت دارد که پس از پختن و کوبیده شدن، کش می آید؛ بنابراین گوشت حلیم را نباید خرد کرد تا رشته های آن کوتاه نگردد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه سه نوع حلیم بادمجان مجلسی با لوبیا سفید، عدس و برنج و فوت و فن حلیم بادمجان آشنا سازیم؛ با ما همراه باشید.

1. طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید

مواد لازم
بادمجان2 کیلوگرم
گوشت با استخوان500 گرم
لوبیا سفید خیس خورده2 پیمانه
پیاز چهار قاچ1 عدد
پیاز خرد شده3 عدد
کشک400 گرم
نعنا داغ1/2 پیمانه
روغن و نمک و زردچوبه و ادویهبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گوشت را با پیاز چهارقاچ و کمی زردچوبه در 6 پیمانه آب روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش آید، سپس کف گوشت را گرفته، لوبیا سفید را اضافه کنید.
  2. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید، 3 ساعت فرصت دهید تا با هم پخته شوند و نمک را یک ساعت مانده به خاتمه پخت، اضافه کنید.
  3. در خاتمه پخت گوشت، اگر آب گوشت زیاد بود درب قابلمه را باز بگذارید تا خورد برود.
  4. سپس گوشت و لوبیا را با گوشت کوب بکوبید.
  5. بادمجان را پوست گرفته، از طول به سه قست برش بزنید، نمک بپاشید و نیم ساعت در آبکش قرار دهید. سپس بشویید و خشک کنید.
  6. 5-4 قاشق روغن در تابه بر روی حرارت ملایم داغ نموده و بادمجان را در آن سرخ کنید. در حین سرخ کردن اگر لازم بود روغن اضافه نموده و همه بادمجان ها را سرخ کنید. بادمجان ها را پس از سرخ کردن، روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.
  7. سپس بادمجان های سرخ شده را در تابه قرار داده، اندکی آب به آن اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا به مدت 30-25 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند.
  8. پیاز خرد نموده را در روغن سرخ کنید، سپس روی بادمجان بریزید و با گوشت کوب بکوبید.
  9. دو مایه کوبیده را در ظرفی ریخته، کشک را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید، ولی برای این کار از مخلوط کن بهره ببرید، چون مواد را بیش از اندازه صاف و نرم می نماید.
  10. ظرف حلیم بادمجان را با کمی کشک، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
  11. کمی سیر داغ و گردوی خرد شده و یکی دو قاشق مرابخوری زعفران حل نموده در آب جوش را هم می توانید به این تزیین اضافه کنید.

2. طرز تهیه حلیم بادمجان با عدس

حلیم بادمجان با عدس را از روی دستور حلیم بادمجان با لوبیا سفید درست کنید با این تفاوت که، چون زمان پخت عدس کمتر از لوبیاست، در خاتمه ساعت دوم پخت گوشت، عدسی که از قبل خیس خورده را به گوشت اضافه کنید و اندکی نمک بیفزایید.

3. طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهان با برنج

  1. برنج را با هفت پیمانه آب در قابلمه بر روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش آید و سپس حرارت را کم کنید.
  2. فرصت دهید تا برنج کاملا پخته و له گردد و در این فاصله آن را با قاشق هم نزنید تا ته نگیرد.
  3. گوشت را با پیاز چهارقاچ و کمی زردچوبه با سه پیمانه آب، روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و سه ساعت فرصت دهید تا گوشت پخته گردد.
  4. پس از اینکه گوشت کاملا پخت، آن را بکوبید.
  5. بادمجان را طبق دستور حلیم بادمجان با لوبیا سفید آماده نموده و بکوبید.
  6. گوشت و بادمجان کوبیده را به برنج له شده اضافه کنید و با گوشت کوب بکوبید تا کاملا مخلوط شوند.
  7. پیاز را در روغن سرخ نموده؛ نمک، فلفل و ادویه به آن بزنید و کمی تفت دهید، سپس نیمی از پیاز داغ را به مخلوط بالا بیفزایید.
  8. کشک را با کمی آب رقیق نموده و بجوشانید، سپس به حلیم اضافه کنید.
  9. پس از افزودن کشک، اجازه دهید حلیم به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت خیلی ملایم بپزد و در آخر کمی زعفران آب نموده به آن بیفزایید.

فوت و فن حلیم بادمجان

  • از آنجا که بادمجان روغن زیادی جذب می نماید، برای سالم تر بودن غذا می توانید نیمی از بادمجان را در روغن سرخ نموده و نیم دیگر را مقدار کمی روغن بمالید و در فر قرار دهید تا سرخ گردد.
  • موقع اضافه کردن گوشت و بادمجان به برنج، باید آب برنج کاملا کشیده شده باشد. در غیر اینصورت هر چه روی حرارت بماند آب آن تمام نشده و ته می گیرد.
  • پس از اضافه کردن کشک، حلیم را بیش از 15 دقیقه روی حرارت قرار ندهید، چون ته می گیرد.
  • کش آمدن حلیم بادمجان به گوشت و مقدار بادمجان بستگی دارد. اگر از گوشت دنده بهره ببرید حلیم بادمجان بیشتر کش می آید. همچنین هرچه مقدار بادمجان بیشتر باشد، حلیم بیشتر کش می آید.
  • بادمجان را برای حلیم به صورت حلقه ای خرد نکنید، بلکه به صورت طولی برش دهید تا حلیم کشدار گردد.
  • حلیم بادمجان را می توان بدون گوشت نیز درست کرد که در اینصورت باید میزان بادمجان را بیشتر در نظر گرفت.
منبع: setare.com
انتشار: 10 اسفند 1399 بروزرسانی: 10 اسفند 1399 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 1320

به "طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و فوت و فن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و فوت و فن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید