رویای شیرین در آغوش گرفتن فرزند و هزینه هایش، وقتی پوشش بیمه ای خدمات ناباروری فقط روی کاغذ باقی می ماند
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، ناباروری مسئله ای است که همیشه باید برای درمان آن هزینه های بالایی را متقبل شد.
به گزارش خبرنگاران، طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی تا به امروز حدود 4 میلیون زوج در آرزوی شنیدن صدای فرزند هستند، طعم شیرین پدر یا مادر شدنی که می تواند ده ها تا صد ها میلیون برای خانواده ها هزینه بردارد، مسئله ای که در برخی موارد می تواند بخش اعظمی از حقوق ماهانه افراد را دربرگیرد، ناباروری موضوعی که همیشه علاوه بر وارد کردن ضربه اقتصادی می تواند ضربه مهلکی به روح و روان بنیان خانواده ها بزند، زیرا این مشکل در کنار هزینه های کمر شکنی که دارد نمی تواند بیمه ها را برای برطرف مسائل مجاب کند.
علی صادق تبار رئیس پژوهشکده ابن سینا در گفت وگو با خبرنگاران، درباره هزینه های درمانی زوجین نابارور اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در سال 99 با تصویب قانونی برای بیمه ها، آن ها را موظف کرد که برای بالا بردن نرخ موالید کشور خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه ها قرار گیرد، اما متاسفانه این آئین نامه تا به امروز محقق نشده و در حال حاضر فعلا عملیات استاندارد سازی روی آنها صورت می گیرد.
او افزود: متاسفانه هزینه های بیماری های زنان به قدری بالا است که اگر این خدمات تحت پوشش بیمه قرار نگیرد بسکمک از افراد نمی توانند طعم شیرین فرزند آوری را بچشند.
البته نباید از آن دسته از بیماری هایی مثل بیماری آندومترویز که حتی اسامی آنها در مصوبه تازه وضع نشده غافل شد، بیماری که اگر تحت درمان کامل قرار نگیرد می تواند به تنهایی در ناباروری افراد تاثیر بسزایی داشته باشد.
صادقی تبار درباره هزینه های درمان ناباروری گفت: در حال حاضر درمان ناباروری شامل 3 جز اصلی است، یعنی درمان های این بیماری به صورت درمان افراد در اتاق عمل با عمل تخمک کشی، خدمات دارویی و هزینه های پاراکلینیک و سونوگرافی باید از طریق بیمار انجام شود تا بتواند درمان کاملی را برای افراد رقم بزند، که البته همین درمان ها بسیار هزینه بردار است، زیرا تعرفه ها به صورت آزاد و با ارز نیمایی محاسبه می شود.
هزینه های ناباروری به 17 تا 18 میلیون تومان در یک دوره می رسد
رئیس پژوهشکده ابن سینا در ادامه گفت: هزینه خدمات ناباروری در مراکز درمانی دولتی و جهاد دانشگاهی جز ارزان ترین خدمات درمان ناباروری است و در حال حاضر در بخش جنین شناسی و خدمات آی وی اف بدون در نظر گرفتن هزینه دارو، درمان این خدمات به 7 میلیون می رسد و در بخش خصوصی نیز به دلیل هزینه های بالا درمان در مراکز خصوصی این خدمات به 10 تا 12 میلیون می رسد، اما باید در نظر داشت این هزینه ها تنها برای یک دوره از عمل افراد است و پیش بینی می شود این عمل ها بر روی افراد تا 3 دوره انجام شود، به طور کلی اگر بخواهیم هزینه بسته یک عمل را با موارد مذکور و خرید دارو ها و مقدار دریافت دوز دارو ها در نظر بگیریم افراد باید عددی بالغ بر 18 میلیون تومان را بپردازند.
خدمات ناباروری در بیمه نیرو های مسلح 100 درصد رایگان است
رئیس پژوهشکده ابن سینا ادامه داد: بیمه نیرو های مسلح از سال گذشته همکاری خود را برای درمان هر چه سریعتر بیمه شدگان با مرکز ابن سینا جهاد دانشگاهی شروع کرد، به طوریکه می توان گفت در حال حاضر هزینه خدمات ناباروری برای بیمه شدگان نیرو های مسلح 100 درصد رایگان است، یعنی کلیه خدمات ناباروری که شامل ویزیت سونوگرافی برای بیماران نابارور، هزینه عمل تخمک کشی، داروی دریافتی بیمار و در نهایت انتقال جنین به مادران باردار تماما تحت پوشش بیمه نیرو های مسلح است و همچنین افراد می توانند بدون پرداخت هزینه ای این سرویس ها را به صورت رایگان دریافت کنند.
او گفت: در آینده نزدیک بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی هم بنا به تصویب و ابلاغ مجلس شورای اسلامی باید بیمه شدگان خود را تحت پوشش قرار دهند، البته طی آخرین آمار بدست آمده خدمات بیمه ها و درمان ناباروری در حال تدوین استاندارد های لازم است، در این استاندارد هزینه ها و نظام خدمات بیمه شناسایی می شود و قیمت گذاری صورت می گیرد و در نهایت بیمه ها با عقد قرارداد آمادگی خود را در زمینه درمان زوجین نابارور انجام می دهند.
صادقی تبار شرح داد: البته لازم به ذکر است؛ خانواده ها باید در هر زمانی انگیزه خود را برای درمان از دست ندهند، زیرا برای رسیدن به یک مقصود خوب، باید هدف مند بود.
سید سجاد رضوی دبیر و رئیس شورای عالی بیمه سلامت در گفت وگو با خبرنگاران، در راستای موضوع ناباروری و هزینه های درمان این نوع از خدمات گفت: خدمات درمان ناباروری در سال های گذشته تحت پوشش بیمه پایه در مراکز دولتی انجام می شد و اغلب تا 90 درصد از نظر دارویی زوجین را تحت پوشش قرار می داد، اما با محدودیت مکانی خود یعنی کمبود مراکز دولتی از خرداد ماه سال گذشته این اجازه به مراکز غیردولتی داده شد تا به کمک و درمان زوجین نابارور بیایند، زیرا این موضوع می تواند در تسریع فرایند درمان افراد کمک کند.
او افزود: نزدیک به 6 ماه است که در هیات دولت مصوبه ای مبنی بر قرار گیری تحت پوشش بیمه تدوین شده زیرا با توجه به افزایش هزینه های دارویی، لوازم و تجهیزات ارزبری بسیار داشته اند و تمامی هزینه ها با ارز نیمایی و آزاد محاسبه می شد این خدمت می تواند بهترین گزینه برای خانواده هایی که آرزوی فرزند دار داشتند محقق شود، همچنین سازمان های بیمه ای و دولت باید به کمک هموطنان آمده تا قشر عظیمی از زوج ها به این خرید خدمت اضافه شوند.
او گفت: در حال حاضر و براساس مصوبات هیات دولت استاندارد های پوشش بیمه ای و نحوه خرید خدمت این افراد از مراکز دولتی، غیردولتی و خصوصی در حال نگارش است و امیدواریم هر چه سریعتر استاندارد های لازم اعلام شود.
کاهش هزینه های ناباروری به نرخ موالید کمک می کند
دبیر و رئیس شورای عالی بیمه سلامت درباره هزینه های دارویی این خدمات گفت: متاسفانه هزینه های دارویی خدمات ناباروری سالانه رو به افزایش است، زیرا لوازم و تجهیزات باید به صورت ارز نیمایی یا آزاد به کشور وارد شوند و همین امر باعث ارزبری بالا می شود، بنابراین باید خدمات این درمان هزینه بر، بازنگری شود زیرا اگر مشلات افراد برطرف نشود این موضوع می تواند بیش از نیمی از زوج ها را در کشور دچار مشکل کند.
او در پاسخ به این سوال که طی 5 سال آینده چه مقدار موالید در کشور خواهیم داشت گفت: اگر سازمان های بیمه گر دست به دست هم دهند و مسائل به وجود آمده در کشور را سریعا برطرف کنند، تعداد موالید حتی به بالای 50 درصد می رسد، اما این عدد وابسته به حمایت سازمان های بیمه گر از خانواده ها است و اگر این حمایت صورت نگیرد، نیمی از خانواده ها قادر به تامین هزینه های نجومی این دسته از خدمات نخواهند بود.
دبیرشورای عالی بیمه سلامت در پاسخ به اینکه با تحت پوشش قرار دادن هموطنان از طریق بیمه ها چه مقدار از هزینه های بیمه ها پرداخت خواهد شد، ادامه داد: 90 درصد هزینه ها تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار خواهد گرفت و هزینه های به جای مانده از طریق بیمه های تکمیلی انجام میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان