مهاجرت به کشورهای توسعه یافته: فرصت ها و چالش ها

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، در دنیای امروز که مرزهای جغرافیایی رنگ باخته اند، مهاجرت به کشورهای توسعه یافته با هدف کسب زندگی بهتر، افزایش یافته است. کشورهایی که از ثبات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی برخوردار هستند، مقاصد جذابی برای مهاجران به شمار می روند. با این حال، فرایند مهاجرت پر از فرصت ها و چالش هایی است که باید آن ها را به دقت سنجید.

مهاجرت به کشورهای توسعه یافته: فرصت ها و چالش ها

بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت:

ایالات متحده آمریکا

فارغ از برخی برخوردهای بد متعصبان، آمریکا هنوز هم مقصد اول مهاجران جهانست. داستان یک پنجم تمام مهاجرت های جهان به ایالات متحده ختم می گردد. نکته منفی برای مهاجرت به ایالات متحده، غرق شدن در سیل بزرگ مهاجرانی است که تشنه تحقق بخشیدن به رویا هایشان هستند، بنابراین برای یافتن صندلی مناسب باید سخت کوشش کنید. بااین همه اگر مهندس هستید و یا دانش فنی دارید ایالات متحده یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت شماست. به خاطر داشته باشید به هیچ وجه به فکر مهاجرت غیرقانونی به این کشور نباشید، مهاجران غیرقانونی در این کشور شرایط سختی را از سر می گذرانند.

آمار جرم و جنایت ایالات متحده از میان سایر کشورهای مهاجرپذیر بالاتر است. نرخ قتل در آمریکا از هر 100000 نفر 4/7 نفر است. حدس می زنید کدام یک از این دو شهر امنیت بیشتری دارد، دالاس یا بالتیمور؟ نرخ قتل در دالاس یک دوم بالتیمور و یک چهارم دیترویت است. در همسایگی این شهر فورث ورث با یک دوم میزان جرم اتفاق افتاده در میناپلیس یکی از امن ترین شهرهای آمریکا محسوب می گردد. در سنت لویس و دیترویت بالاترین میزان جرائم همراه با خشونت آمریکا رخ می دهد و بر اساس آخرین آمار شهر پلانو ایالت تگزاس امن ترین شهر آمریکا به شمار می رود.

بهترین دانشگاه های جهان در سرتاسر ایالات متحده واقع شده اند، اما اگر بورس تحصیلی در اختیار نداشته باشید، هزینه تحصیل در دانشگاه های آمریکا سرسام آور خواهد بود. مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته در برخی از نواحی کم درآمد آمریکا، برخی از فارغ التحصیل های دبیرستان های آمریکا در عمل تنها خواندن و نوشتن یاد گرفته اند. بااین حال میان دانش آموزان ضعیف و قوی این دبیرستان ها فاصله بسیاری است. آمریکا دارای سیستم مالیاتی بسیار پیچیده ای است که برای به سلامت گذشتن از سد آن، باید دست به دامن مشاوران مالیاتی یا نرم افزارها شوید.

نرخ مالیات نهایی بر درآمد پرداختی در آمریکا هم اکنون 39/7 درصد است که به هر دلار درآمد اضافی شهروندان تعلق می گیرد. شعار ملی آمریکایی ها تا اواسط دهه پنجاه یک از بسیار یا واحدی متشکل از تعدد (به لاتین: E pluribus unum) بود این شعار به همراه شعار کنش به تأیید اوست (به لاتین: Annuit cœptis) بر نشان بزرگ ایالات متحده نقش بسته بود. سال 1864 میلادی شعار ایالت فلوریدا توکل ما به خداست (In God We Trust) بر روی سکه های ایالات متحده نقش بست و سال 1957 با چاپ این عبارت روی اسکناس ها، این عبارت به شعار ملی رسمی آمریکایی ها تبدیل شد.

ورزش موردعلاقه آمریکایی ها از سال های دور بیس بال بود، اما در دهه های اخیر فوتبال آمریکایی محبوبیت بیشتری کسب نموده است. در نیمه غربی این کشور نیز بسکتبال از محبوبیت ویژه ای برخوردار است.

9 میلیون مهاجر مکزیکی بزرگ ترین جامعه مهاجران ایالات متحده را تشکیل می دهند. چینی ها و فیلیپینی ها با یک تا دو میلیون مهاجر در رده های بعدی قرار دارند و از هند و ویتنام نیز یک میلیون نفر به ایالات متحده مهاجرت نموده اند.

امارات متحده عربی

امارات متحده عربی با ذخایر فراوان نفتی و جریان بزرگی از سرمایه، بیشترین میزان حضور تبعه های خارجی در جهان را به خود اختصاص داده است. دبی و ابوظبی دو شیخ نشین بزرگ این کشور، به مراکز تجاری نوظهور اما قدرتمند قرن 21 تبدیل شده اند. این دو شیخ نشین مشتاق پذیرایی از ایده های مالی هستند و بسیاری نیز باهدف سخت کار کردن راهی این شیخ نشین ها می شوند.

امارات را به جزیره های مصنوعی و آسمان خراش بلند می شناسند، اما در کنار این پیشرفت ها، نابرابری مالی زندگی را بر کارگران کم تخصص مقیم این کشور سخت نموده است. به هرروی اگر تجارت نفت یا مواد پتروشیمی دارید و یا مهاجر حرفه ای و متخصصی تلقی شوید درآمد سرشاری خواهید داشت. برخلاف تصورها امارات از نظر سازمان شفافیت بین المللی در شرایط خوبی به سر می برد، این کشور از میان 175 کشور، رتبه 25 ام را به خود اختصاص داده، و نرخ قتل در آن از هر 100000 نفر 2/6 نفر است. این تعداد قتل نصف میزان تعداد قتل ها در ایالات متحده است. امارات دانشگاه های بسیاری را در خود جای داده است که بسیاری از آن ها وابسته به دانشگاه های معتبر جهان هستند. همچنین هزینه تحصیل در دوره های تحصیلات تکمیلی این دانشگاه ها به نسبت پایین تر از کشورهای غربی است، به عنوان مثال تحصیل در دوره MBA دانشگاه دوبی 3000 دلار آمریکا شهریه دارد. شاید بزرگ ترین جاذبه مالی امارات، عدم پرداخت مالیات بر درآمد شخصی باشد. شعار ملی اماراتی ها، خدا، سرزمین و پادشاه (الله - الوطن - الرئیس) است و سرود ملی آن ها با جمله (زنده باد کشور من) شروع می گردد. سرگرمی ملی اماراتی ها مسابقات شترسواری است که در 15 ناحیه از این شیخ نشین برگزار می گردد.

برخلاف سایر کشورهای مهاجرپذیر، مهاجران به امارات برای کار موقتی و کسب درآمد به این کشور سفر می نمایند و نه برای اقامت دائم. بر اساس اطلاعات منتشرشده در سال 2013، هندی ها با 2852207 مهاجر، بزرگ ترین جامعه مهاجران را در امارات تشکیل داده اند. بنگلادش، پاکستان، مصر و فیلیپین نیز در رده های بعدی قرار دارند.

دو روی سکه امارات متحده عربی را به اصلی ترین مقصد مهاجران موقتی تبدیل نموده است، در یکروی حقوق و مزایای مالی عالی و در روی دیگر شرایط سخت دریافت اقامت دائم در این کشور. بنابراین بیشتر مهاجران برای مدت مشخصی در امارات کار نموده و حساب های بانکی خود را پر می نمایند. پس ازآن به کشور دیگری برای اقامت دائم مهاجرت می نمایند.

برزیل

برزیل یکی از بزرگ ترین و پرجمعیت ترین کشورهای دنیاست. بزرگ ترین و پرجمعیت ترین کشور آمریکای جنوبی، با 187 میلیون جمعیت پنجمین کشور پرجمعیت دنیاست که به علت وسعت مساحت سرزمینش با 22 نفر به ازای هر کیلومتر مربع یکی از پایین ترین تراکم های جمعیت دنیا را داراست. کشوری که شعار ملی خود را نظم و پیشرفت قرار داده، مالی در حال توسعه و رو به رشد دارد و ازاین رو جذب نیروی کار ماهر را بیش ازپیش موردتوجه قرار داده است. بر اساس اعلام مجله میامی هرالد، برزیل در پی جذب 6 میلیون مهاجر خارجی است، بنابراین اگر هوای مهاجرت در سردارید می توانید از همین حالا زبان پرتغالی یاد بگیرید.

واقعیت تلخی که در خصوص برزیل مطرح می شود، ترافیک سنگین و شرایط بد رانندگی در شهرهای بزرگ این کشور، و آمار بالای جرم و جنایت است به گونه ای که بر اساس آخرین آمار منتشرشده از طرف سازمان ملل متحد از هر 100000 برزیلی 25/2 نفر به قتل می رسند. اما نقطه امیدواری که باعث شده برزیل در میان یکی از کشورهای مناسب برای مهاجرت دنیا قرار بگیرد این است که این آمار هرساله روندی نزولی را طی می نماید و علاوه بر آن، بیشتر جرم و جنایات رخ داده در چند شهر گم نام این کشور یا در منطقه ها حاشیه ای شهرهای بزرگ رخ می دهد و سایر منطقه ها کشور از امنیت کافی برخوردار است. نرخ افراد باسواد برزیل در چند دهه گذشته روندی صعودی داشته و از حدود 75% به 90% رسیده است، علاوه بر آن کوشش و رقابت شدیدی در میان جوانان این کشور برای ورود به برترین دانشگاه های این کشور در جریان است. بالاترین نرخ نهایی مالیات (Top marginal personal tax rates) (بخشی از هر پوند اضافی عایدی که به صورت مالیات پرداخت می شود) در این کشور برابر 27/5 درصد است که مقدار معقولی به نظر می رسد. شعار ملی برزیلی ها (نظم و پیشرفت) (Ordem e Progresso) که روی پرچم کشورشان حک شده، برایشان از اهمیت بالایی برخوردار است و به نظر می رسد در سال های نه چندان دور برزیلی رو به نظم و پیشرفته را ببینیم. می توان با اطمینان گفت که روزهای ضعف برزیل برای همیشه رفته است و این کشور بزرگ روزبه روز جایگاه خود را در عرصه دنیای ارتقا می بخشد.

پرتغالی ها هنوز هم با اختلاف زیاد نسبت به ژاپن بالاترین درصد از ترکیب جمعیتی مهاجران این کشور را تشکیل می دهند، اما بیشتر جمعیت برزیل را متولدین برزیل تشکیل داده اند.

شمار بالایی از مهاجران به برزیل را برزیل الاصل هایی تشکیل می دهند که والدین آن ها سال پیش به آرژانتین یا پاراگوئه مهاجرت نموده بودند، بولیوی و پاراگوئه نیز مبدا شمار کمتری ازاین دست مهاجرات ها هستند.

موج نو مهاجرت به برزیل از خارج از قاره آمریکای جنوبی آغازشده که بیشترین مهاجران به ترتیب از کشورهای ایالات متحده، ژاپن، پرتغال،ایتالیا، فرانسه، آلمان و چین هستند.

برزیل وزارت مهاجرت ندارد، برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با شرایط مهاجرت به این کشور به وب سایت وزارت کار این کشور (Ministry of Labours website) مراجعه کنید.

نروژ

وقتی پای امنیت، ثبات و صلح روی زمین به میان می آید اسکاندیناوی همیشه در صدر لیست دنیای قرار می گیرد و نروژ کشور کرانه غربی این شبه جزیره، سری بلندتر از سایر کشورهای این ناحیه بالا می گیرد. شادی، عدالت اجتماعی و یکی از بالاترین استانداردهای زندگی همیشه مختص نروژ، یادگار امپراتوری وایکینگ ها بوده است. در یک نگاه نروژ را می توان کشور سرمای زمین و هوا، اسکی استقامت، حامی گونه های گیاهی در حال انقراض و شاه ماهی های مشهور آن دانست. سیستم بهداشت و سلامت همگانی را برای تمام شهروندانش به وجود آورده و سرمایه گذاری های بسیار زیاد و مسئولانه ای روی استخراج نفت صورت داده است.

نروژ رتبه 5 ام دنیا را از سازمان شفافیت بین المللی دریافت نموده و یکی از پایین ترین مقدار جرم و جنایت در دنیا را به خود اختصاص داده است. از هر 100000 نروژی تنها 2/2 نفر به قتل می رسد، که این آمار تنها در تعداد معدود از کشورها همچون کانادا و استرالیا دیده می شود. سرود ملی پادشاهی برای نروژی ها تقدس خاصی دارد و شعار ملی آن ها آری این سرزمین را دوست می داریم (است. تحصیل در برترین دانشگاه های این کشور رایگان است و سیستم رفاه اجتماعی برای همگان برقرار است.

این کشور پادشاهی، صندوق ذخیره ارزی مملو از ثروتی دارد که از سرمایه گذاری روی استخراج نفت به دست آمده است. باوجوداین سرمایه گذاری ها مردم کشور نروژ مالیات بالایی برای دریافت خدمات اجتماعی پرداخت می نمایند. بالاترین نرخ نهایی مالیات در این کشور معادل 47/2 درصد، بالاترین نرخ پرداخت مالیات در دنیا نیز محسوب می شود. در واقع نروژ مشغول پس انداز کردن پول حاصل از فروش نفت خام و گاز در صندوق ذخیره ارزی است. ارزش منابع مالی این صندوق حدود 800 میلیارد دلار برآورد شده و خود صندوق، معادل یک درصد مجموع سهام دنیای را در اختیار دارد. منابع این صندوق به مقدار ای است که اگر سهم هر شهروند نروژی با کرون (واحد پول نروژ) محاسبه و پرداخت شود، همه آن ها میلیونر می شوند. در عمل، این صندوق یک حساب سرمایه گذاری بزرگ است و به نظر می رسد که اغلب مردم نروژ از این شرایط راضی هستند. ورزش ملی نروژی ها اسکی است، و با پوشیدن یک جفت چوب اسکی می توان از طبیعت شگفت انگیز سراسر این کشور لذت برد.

جای تعجب نیست که بیشتر مهاجران به نروژ را مهاجرانی از اروپای غربی و شمالی تشکیل دهند. مهاجران لهستانی نیز جامعه بزرگی در نروژ تشکیل داده اند. تعداد مهاجرانی که از سراسر آسیا و به ویژه ترکیه به این کشور می آیند نیز قابل توجه است.

نیوزلند

اگر به منظره ها شگفت انگیز طبیعی و زندگی پر از آرامش و به دور از هیاهو علاقه مند باشید، نیوزیلند برترین مقصد مهاجرت برای شما است. مجمع الجزایر به نسبت کوچک ساکن جنوب غربی اقیانوس آرام، برترین توازن میان کار و زندگی دنیا را برقرار نموده، به گونه ای که زندگی راحت در نیوزلند مقدم بر کار است. فرهنگ غنی اقوام مائوری (Maori) که ساکنان نخستین این جزیره بودند با فرهنگ مهاجرانی که از کشورهای گوناگون آمده اند، درآمیخته و نیوزلند را به خانه ای امن و مهربان برای مهاجران بدل نموده است. اگر هوای زندگی کلان شهرهای بزرگ را در سردارید گزینه نیوزلند را انتخاب هایتان خارج کنید، در غیر این صورت نیوزلند برترین سرزمین برای آغاز زندگی آرام، به دور از دغدغه و آشتی با طبیعت زیبای این کشور است.

فضای باز این کشور و شفافیت آن، انسان را به شک می اندازد که شاید روزی نیوزیلند بخشی از شبه جزیره اسکاندیناوی بوده است. نیوزلند رتبه دوم دنیا را از سازمان شفافیت بین المللی گرفته و نرخ فوق العاده پایین آمار جرم و جنایت رخ داده در آن، حتی از کشورهایی چون کانادا و استرالیا نیز کمتر است. در نیوزلند به ازای هر 100000 نفر تنها 0/9 نفر به قتل می رسد، که این آمار به خوبی فرهنگ مردم این کشور و امنیت موجود برای شهروندانش را نشان می دهد.

نکته تلخی که در ارتباط با نیوزلند می توان گفت شهریه بالایی است که دانشجویان بین المللی نسبت به دانشجویان بومی این کشور می پردازند، به عنوان مثال برای تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه آوکلند (University of Auckland)، دانشجویان بین المللی برای هر سال تحصیل 30562 دلار نیوزلند (معادل 23400 دلار آمریکا) می پردازند، در حالی که دانشجویان نیوزلندی تنها 6000 دلار نیوزلند (معادل 4500 دلار آمریکا) پرداخت می نمایند. نرخ مالیات نهایی نیز در نیوزلند 33% است که کمی بالا به نظر می رسد، اگرچه عواید پرداخت این مالیات با دریافت خدمات اجتماعی مناسب به خودتان بازمی شود. شعار ملی نیوزلندی ها درگذشته پیش به سوی جلو (Onward) بود، که در دهه پنجاه با بازطراحی نشان ملی این کشور تغییر یافت، شعار کنونی آن ها (خدا نیوزیلند را پاس بدارد) است. ورزش ملی نیوزیلندی ها راگبی است و شور و اشتیاق آن ها به این بازی از مردم تمام کره خاکی بیشتر است.

نیوزیلند که در سال 1907 میلادی استقلال خود را از بریتانیا گرفته، مطابق با آنچه انتظار می رود حدود یک سوم مهاجرانش را از بریتانیا (به ویژه انگلستان و اسکاتلند) گرفته است. ژاپن و کره جنوبی نیز بخش بزرگی از جامعه مهاجران به نیوزلند را تشکیل داده اند. از کشورها و جزایر اقیانوس آرام نیز مهاجران زیادی به نیوزلند سفرنموده اند. آفریقای جنوبی، اندونزی و سایر کشورهای جنوب آسیا نیز در ارسال مهاجر به نیوزلند پررنگ ظاهرشده اند.

آلمان

شرایط بد مالی و رکود در اروپا منجر به تقویت موضع احزاب دست راستی افراطی و توسعه احساسات ضد مهاجرت در سراسر اروپا از فرانسه تا مجارستان شده است. ولی آلمان، همچنان در شرایط مالی مناسبی به سر می برد، و خیل مهاجران از سراسر اروپا و خارج از این قاره به این کشور سرازیر شده اند. مهاجرت به آلمان مزایایی چون کار مدرن، بازدهی کار بالا و لذت بردن از غذاهای خوشمزه آلمانی را به همراه دارد. به علاوه هنگامی که به آلمان مهاجرت کنید و شهروندی این کشور را بگیرید، می توانید به راحتی به جایجای کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنید و فرهنگ ها و اقلیم های گوناگون قاره اروپا را تجربه کنید.

نرخ جرم و جنایت در آلمان با بیش از هشتاد میلیون جمعیت و جامعه بزرگی از مهاجران، به طور حیرت انگیزی حتی از نیوزلند، کشوری به دور از آشفتگی های قاره های اروپا و آمریکا، هم کمتر است. به ازای هر 100,000 نفر آلمانی تنها 0.8 نفر به قتل می رسد. 41 میلیون از جمعیت آلمان را زنان و 39 میلیون به جای مانده را مردان تشکیل می دهند. جمعیت زیر 18 ساله های آلمان حدود 15.7٪ کل جمعیت است. 14.1 درصد از جامعهٔ آلمان 18-29 سال سن دارند، 28.2 درصد جمعیت 30-49 ساله هستند و 50-64 ساله های این کشور 20.8 درصد جامعه را تشکیل می دهند. 21.2 درصد درصد جمعیت نیز بالای 65 سال سن دارند.

از لحاظ فضای آموزشی نیز، آلمان که اولین مهدکودک های دنیا را به دنیا عرضه کرد، امروزه و به گونه ای روز افزون به یکی از برترین کشورها برای تحصیلات دانشگاهی دانشجویان بین المللی حتی به زبان انگلیسی (و نه آلمانی) تبدیل شده است. دانشگاه های دولتی آلمان شهریه دریافت نمی نمایند و بسیاری از اساتید آلمانی معتقد هستند، درک صحبت های زبان انگلیسی دانشجویان بین المللی زبان انگلیسی از لهجه های یورکشایر (Yorkshire)، ناحیه ای در شمال انگلستان، و آمریکایی آسان تر است. البته شهریه دانشگاه های خصوصی آلمان بسیار بالا است و با شهریه دانشگاه های آمریکایی برابری می نماید. با وجود تحصیل رایگان و خدمات رفاه و سلامت همگانی که در آلمان وجود دارد، نکته منفی در خصوص این کشور نرخ بالای مالیات نهایی پرداختی است که رقمی در حدود 45% است.

حدود 40 میلیون نفر از جمعیت مشغول به کار هستند، از این تعداد 53.2 درصد مرد و 46.8 درصد را زنان تشکیل می دهند. حدود 2.1 میلیون نفر نیز در آلمان فاقد کار هستند و نرخ بیکاری بین افراد (15-74 ساله) 5.1 درصد است. ورزش ملی (اما غیررسمی) آلمانی ها فوتبال است که در طی سال های اخیر موفقیت دوچندانی کسب نموده است. به طور سنتی آلمانی ها شعار ملی مشخصی نداشته اند. اما شعاری که امروزه بیشتر بر سر زبان ها افتاده اتحاد، عدالت و آزادی (Unity, Justice, and Freedom) (و به آلمانی Einigkeit und Recht und Freiheit) است که در کشوری با این حجم گوناگونی بسیار جالب به نظر می رسد.

مهاجران ترک در آلمان برای همه شناخته شده اند و بزرگ ترین اقلیت موجود در آلمان را تشکیل داده اند. به طوری که یک پنجم کل مهاجرانی که در آلمان حضور دارند، از ترکیه آمده اند. سایر کشورهای اروپایی که مسائل مالی گریبان گیر آن ها است، منبع بعدی مهاجرت به آلمان را تشکیل می دهند.

بالاترین مقدار حضور اتباع خارجی در استان های هامبورگ، هسن، برلین و بادن-وورتمبرگ است. اتباع خارجی در استان های نو کمتر از 2 درصد جمعیت را تشکیل می دهند. حدود 19 درصد جمعیت آلمان، از خانواده های مهاجر هستند یا خود مهاجر بوده اند. هامبورگ بالاترین مقدار مهاجران را به خود اختصاص داده است. جمعیت مهاجران این استان به نسبت کل جمعیت حدود 30 درصد است.

استرالیا

مهاجرت به استرالیا مزایایی چون دریافت یارانه برای یادگیری زبان، حمایت شغلی، پشتیبانی درزمینه درمان و سلامت، گشت وگذار در طبیعت شگفت انگیز این قاره و تماشا کانگوروها و کوالاها را به همراه دارد. اگرچه زندگی در سرزمین آفتاب ملایم و مزایای بزرگ هزینه بر است (استرالیا یکی از گران ترین کشورهای دنیا است)، اما می توانید اطمینان خاطر داشته باشید با کار در این کشور پول لازم برای خرج کردن را به دست می آورید. استرالیا چند سالی است به خاطر برخورد با مهاجران غیرقانونی در صدر اخبار مهاجرت قرارگرفته است، اما اگر فکر سفر با قایق های غیرقانونی را از سر بیرون کنید و از راه صحیح و قانونی اقدام به کنید، استرالیا یکی از بالاترین استانداردهای زندگی را برایتان فراهم می آورد.

استرالیا با کسب رتبه یازدهم از سازمان شفافیت بین المللی، یکی از برترین کشورهای دنیا برای تجارت و فعالیت مالی است. آمار جرم و جنایت در این کشور پایین است و نرخ قتل به ازای هر 100,000 استرالیایی تنها 1.1 نفر است که این تعداد از نرخ قتل در کشورهای مهاجرپذیری چون کانادا و آمریکا پایین تر است. در امتداد سواحل شمالی نیو ساوت ولز (New South Wales) و کوئینزلند جنوبی (southern Queensland)، بالاترین مقدار جرم و جنایت رخ می دهد.

در میانه شهر سیدنی و بریزبن (Brisbane) که مزارع زغال اخته، ماهیگیری و گردشگری بیشترین رونق را به آن بخشیده است، بندر کاف (Coffs Harbour) خطرناک ترین شهر این ناحیه محسوب می شود. اگرچه از نظر مردم استرالیا این شهر دارای برترین آب و هوا برای زندگی است، اما نرخ جرم و جنایت آن را نمی توان انکار کرد. استرالیا روی تجارت، آموزش های فنی و تحصیلات دانشگاهی سرمایه گذرای و توجه خاصی دارد، با این حال شهریه دانشگاه های این کشور برای دانشجویان بین المللی به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست. برای مثال شهریه سالانه تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور به حدود 25,000 دلار آمریکا می رسد. نرخ مالیات نهایی پرداختی در استرالیا نیز همچون آلمان در حدود 45 درصد است.

جمعیت استرالیا در سرشماری ژوئیه (2008) 20,007,310 نفر و با تراکم نسبی 6.2 نفر در هر کیلومتر مربع بوده است. این کشور یکی از پایین ترین مقدار تراکم در دنیا را دارا است. کرانه جنوب شرق این کشور تراکم جمعیتی بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد. یک سوم جمعیت کشور در استان نیو ساوت ولز و یک چهارم دیگر در استان ویکتوریا به سر می برند.

میانگین نرخ رشد جمعیت در سال 1.221 نفر است. فوتبال اسکاتلندی (Gaelic Football) که با توپ راگبی و زمینی بزرگ تر از زمین کریکت برگزار می شود، ورزش ملی استرالیایی ها است. شعار ملی استرالیایی ها، استرالیای پیشرفته است که از سرود ملی آن ها باشد تا استرالیای زیبا ترقی کند، برگرفته شده است. اگرچه بسیاری از استرالیایی ها به ریتم خسته نماینده و خواب آور این سرو معترض هستند اما همچنان احترام زیادی برای آن قائل هستند.

استرالیا که تا قرن نوزدهم میلادی مستعمره بریتانیا بود، هنوز هم بزرگ ترین جامعه مهاجرانش را انگلیسی ها تشکیل می دهند. تا سال 1973 میلادی قوانین مهاجرت استرالیا که از آن به عنوان سیاست مهاجرت سفید White) Australia policy) یاد می شد، به بریتانیایی ها اجازه می داد تا پس از اقامت کوتاهی در استرالیا، حق شهروندی این کشور را دریافت نمایند. علاوه بر آن تنها شهروندان کشورهای اروپایی اجازه مهاجرت به این کشور را داشتند. با لغو این قانون، اجازه مهاجرت به شهروندان تمامی کشورها اعطا شد. با این حال بیشتر جمعیت مهاجران استرالیا را بریتانیایی ها و نیوزلندی ها تشکیل می دهند. جمعیت ایتالیایی ها، هندی ها و چینی ها نیز بالای 200,000 نفر است.

کانادا

ممکن است کمی مغرضانه به نظر برسد، اما باید گفت کانادا مناسب ترین کشور دنیا برای مهاجرت است. مهاجرت بخشی از فرهنگ کانادا است و مهاجران به سرعت عضوی از جامعه کانادا می شوند. دو شهر ونکوور و تورنتو کانادا در میان شش شهر با بیشترین تنوع فرهنگی در دنیا نهاده شده اند و کانادا رتبه اول سلامت و بهداشت را در دنیا دارا است. اگرچه کانادا کشور سردی است و زندگی در منطقه ها روستایی آن چنگی به دل نمی زند، اما یکی از بالاترین استانداردهای زندگی و برترین خدمات اجتماعی مختص این کشور است.

در بیشتر رتبه بندی ها کانادا را می توان جایی در حوالی رتبه استرالیا پیدا کرد. برای مثال، کانادا از سازمان شفافیت بین المللی رتبه دهم را گرفته و نرخ قتل در این کشور که از هر 100,000 نفر تنها 1.6 است که از این نظر بیشتر به استرالیا شباهت دارد. پس شهر کبک، گوئلف و باری (Guelph, and Barrie)، تورنتو امن ترین شهر کانادا تلقی می شود. دو شهر رجینا و ساساکاچون از سایر شهرهای کانادا ناامن تر هستند و مقدار جرم و جنایت در شهرهایی چون کلونا (Kelowna)، ونکوور، ادمونتون (Edmonton)، برنتفورد (Brantford) و وینیپگ (Winnipeg) بالاتر از مقدار میانه کانادا است.

از لحاظ آموزشی دانشگاه های این کشور در هر سه رده فدرال، استانی و محلی بودجه دریافت نموده و مدیریت می شوند. اما شهریه تحصیل در دانشگاه های این کشور برای دانشجویان بین المللی بالاتر از شهروندان کانادا است. نرخ نهایی مالیات بر عایدی در کانادا 29 درصد است. جمعیت کانادا بر طبق آخرین گزارش اداره آمار کانادا، بیش از 35 میلیون نفر است. حدود چهارپنجم مردم کانادا در شهرهایی که کمتر از 150 کیلومتر تا مرزهای آمریکا فاصله دارند، زندگی می نمایند. زبان فرانسه زبان مادری حدود 6.6 میلیون کانادایی است. بیشتر فرانسوی زبانان در استان کبک زندگی می نمایند. اما در حدود 1 میلیون نفر از آن ها در استان های دیگر کانادا به سر می برند. زبان فرانسوی به همراه زبان انگلیسی، دو زبان رسمی در کشور کانادا محسوب می شوند.

کانادا که با فراوری ناخالص داخلی در حدود 1.79 تریلیون دلار در رده یازدهم بزرگ ترین اقتصادهای دنیا در سال 2015 نهاده شد دارای منابع معدنی غنی، صنایع پیشرفته (همچون خودروسازی، صنایع شیمیایی و نفت، صنایع غذایی، چوب و کاغذ، صنایع معدنی و فلزی و شیلات) و محصولات فراوان کشاورزی (از جمله گندم، دانه های روغنی، میوه، سبزیجات و توتون) است.

کانادایی ها دو ورزش ملی محبوب دارند. هاکی روی یخ محبوب ترین ورزش زمستانی و چوگان سرپهن (Lacrosse) تفریح ملی کانادایی ها در فصل تابستان است، که تاریخچه آن به سال 1840 میلادی و حضور استعمارگران اروپایی در این کشور باز می شود. ریشه این ورزش به بازی خشن باگاتاوی (baggataway) برمی شود، که صدها نفر در بازی شرکت داشتند. اما شکل مدرن این بازی به دور از خشونت و معمولا در زمین های چمن مصنوعی، هاکی یا نواحی بیرون شهر برگزار می شود. اگرچه سعی می شود از خشونت در این بازی کاسته شود، اما شکل کلی این بازی هنوز هم محبت آمیز نیست.

شعار ملی کانادایی ها از دریا تا دریا (یا از این کران تا آن کران است) (A Mari Usque ad Mare) است که در سال 1921 برای اولین بار روی لباس ارتش این کشور حک شد. این شعار به نوعی تنوع فرهنگی و وسعت جغرافیایی کانادا که از اقیانوس اطلس تا آرام گسترده شده را یادآور می شود. درست مانند استرالیا، بیشتر جمعیت مهاجران به کانادا را بریتانیایی هایی تشکیل می دهند که از سال های دور به این کشور مهاجرت نموده اند. با این حال اگر هنگ کنگ را هم بخشی از چین به حساب بیاوریم، چینی ها بزرگ ترین جامعه مهاجران به کانادا را تشکیل خواهند داد. سایر مهاجران به کانادا از سراسر دنیا گرد هم آمده اند.

سنگاپور

ابر شهر سنگاپور در جنوب شرقی آسیا واقع شده، قوانین مهاجراتش را تسهیل نموده، نرخ بیکاری حدود صفر درصد رادار است و جای تعجب نیست که بیش از نیمی از شهروندانش را مهاجران خارجی تشکیل داده باشند. بیشتر سنگاپوری ها به زبان های انگلیسی، ماندوری، مالیایی و تامیل تسلط دارند و ازاین رو مهاجران چینی و هندی حس می نمایند در وطن خودشان هستند. به خاطر داشته باشید در سنگاپور با 700 کیلومترمربع وسعت تنها با یک ابرشهر واقع در شبه جزیره مالای روبرو خواهید شد. سنگاپور بافاصله زیاد ثروتمندترین (ازلحاظ سرانه درآمد) کشور آسیاست و مهاجرت به آن از چندین قرن پیش رواج داشته است.

سنگاپور رتبه هفتم را از سازمان شفافیت بین المللی دریافت نموده و تعداد قتل های اتفاق افتاده در آن به ازای هر 100000 نفر، روی عدد باورنکردنی 0/2 ایستاده است. سنگاپور پایین ترین میزان قتل روی کره زمین را در اختیار دارد. درحالی که تنها 3 درصد از فراوری ناخالص داخلی این کشور صرف آموزش می گردد، خروجی سیستم آموزشی سنگاپور بر اساس رتبه بندی PISA همیشه در صندلی دوم یا سوم است. هزینه دانشگاه های این کشور از ایالات متحده کمتر است، اما تحصیل در این کشور کم هزینه هم نیست. شهریه دانشگاه های این کشور برای مهاجران چیزی مشابه شهریه دانشگاه های استرالیا و کانادا برای شهروندان خودشان است. به عنوان مثال هزینه هرسال تحصیل در رشته داروسازی در دانشگاه ملی سنگاپور (National University of سنگاپور) حدود 12،500 دلار آمریکا است.

شعار ملی سنگاپوری ها، به پیش سنگاپور (Onward سنگاپور) است که شباهت بسیاری به شعار ملی نیوزلندی ها دارد. درحالی که سنگاپور هیچ ورزش ملی رسمی ندارد، فوتبال در بین مردم این کشور هواداران بسیاری دارد و لیگ های محلی فوتبال برگزار می گردد.

بیشترین تعداد مهاجران به سنگاپور از همسایه این کشور مالزی آمده اند و چینی ها دیگر جامعه بزرگ مهاجران سنگاپور را تشکیل داده اند. از هندوستان و اندونزی هم بیشتر از 100000 مهاجر در سنگاپور روزگار می گذرانند.

خلاصه و نکات تکمیلی

1: ایالات متحده آمریکا، همچنان یکی از محبوب ترین مقاصد مهاجرتی در جهان است. با وجود برخی رفتارهای نژادپرستانه، آمریکا فرصت های شغلی و آموزشی فراوانی را برای مهاجران فراهم می کند. البته نباید از چالش هایی چون نرخ بالای جرم و جنایت در برخی مناطق و سیستم پیچیده مالیاتی غافل شد.

2: امارات متحده عربی، با درآمدهای سرشار نفتی و زیرساخت های مدرن، مقصد جذابی برای مهاجران موقت و کارگران ماهر است. این کشور از امنیت بالا و فرصت های شغلی خوبی برخوردار است، اما دریافت اقامت دائم در آن دشوار است.

3: برزیل، با اقتصاد رو به رشد و نیاز به نیروی کار ماهر، در حال جذب مهاجران از سراسر جهان است. با این حال، نرخ بالای جرم و جنایت و ترافیک سنگین در برخی شهرها، از چالش های مهاجرت به این کشور است.

4: نروژ، با استانداردهای بالای زندگی، سیستم آموزشی رایگان و خدمات رفاهی عالی، یکی از مقاصد ایده آل برای مهاجران است. البته نرخ بالای مالیات و هزینه های زندگی در این کشور، از چالش های آن به شمار می روند.

5: نیوزیلند، با طبیعت زیبا و آرامش، گزینه ای جذاب برای مهاجرانی است که به دنبال کیفیت زندگی بالا هستند. اما شهریه های دانشگاهی باال برای دانشجویان بین المللی و نرخ مالیات قابل توجه، از نکات منفی مهاجرت به این کشور است.

6: آلمان، با اقتصاد قوی و فرصت های شغلی متنوع، مقصدی محبوب برای مهاجران اروپایی و سایر نقاط جهان است. نرخ پایین جرم و جنایت و آموزش رایگان در دانشگاه های دولتی، از جاذبه های این کشور هستند. اما نرخ بالای مالیات می تواند چالش برانگیز باشد.

7: استرالیا، با استانداردهای بالای زندگی و فرصت های شغلی متنوع، یکی از مقاصد محبوب مهاجران است. با این حال، هزینه های زندگی بالا و شهریه های سنگین دانشگاهی برای دانشجویان بین المللی، از چالش های مهاجرت به این کشور هستند.

8: کانادا، با فرهنگ چندملیتی و خدمات رفاهی عالی، گزینه ای ایده آل برای مهاجران به شمار می رود. این کشور از امنیت و آموزش با کیفیت برخوردار است، اما هزینه های زندگی و شهریه های دانشگاهی برای دانشجویان بین المللی می تواند چالش برانگیز باشد.

9: سنگاپور، با اقتصاد پویا و زیرساخت های مدرن، مقصدی جذاب برای مهاجران حرفه ای و متخصص است. این کشور از امنیت بالا و آموزش با کیفیت برخوردار است، اما هزینه های زندگی و تحصیل در آن می تواند برای برخی گران تمام شود.

10: با وجود چالش ها و سختی هایی که مهاجرت به همراه دارد، فرصت های شغلی، آموزشی و زندگی بهتر در کشورهای توسعه یافته، انگیزه قوی برای مهاجران محسوب می شود. انتخاب مقصد مناسب با توجه به شرایط فردی و آمادگی برای غلبه بر موانع، کلید موفقیت در این فرایند است.

سخن پایانی

مهاجرت به کشورهای توسعه یافته، فرصت های بی شماری را برای رشد و پیشرفت در اختیار مهاجران قرار می دهد. با این حال، آگاهی از چالش ها و آمادگی برای مقابله با آنها، ضروری است. درک فرهنگ، قوانین و شیوه زندگی در کشور میزبان، گامی مهم در راستای موفقیت در این مسیر است. در نهایت، مهاجرت می تواند تجربه ای غنی و پرباری باشد که افق های جدیدی را پیش روی افراد می گشاید.

انتشار: 17 خرداد 1403 بروزرسانی: 17 خرداد 1403 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 1338

به "مهاجرت به کشورهای توسعه یافته: فرصت ها و چالش ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهاجرت به کشورهای توسعه یافته: فرصت ها و چالش ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید