لغو برگزاری مسابقات شمشیربازی قهرمانی آسیا، باقرزاده: به نفع ما شد
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، به گزارش خبرنگاران، رقابت های زون قاره ای آخرین رویداد برای توزیع سهمیه های باقی مانده المپیک در رشته شمشیربازی است که پیش از هر دوره بازی های المپیک از طرف فدراسیون های قاره ای و زیر نظر فدراسیون جهانی برگزار می شود.
کنفدراسیون شمشیربازی آسیا که هر سال برگزارکننده مسابقات قهرمانی این قاره است، در آخرین سال منتهی به المپیک این رویداد (قهرمانی آسیا) را همزمان با مسابقات زون آسیا برگزار می کرد. این کنفدراسیون اما در حالی زمان و محل برگزاری مسابقات زون آسیا برای المپیک توکیو را نهایی کرده که به دلیل ادامه پاندمی و به منظور جلوگیری از ازدحام بیشتر از شرکت کنندگان، از برنامه همیشگی پیروی نمی کند.
پیش از این قرار بود مسابقات زون آسیا در فاصله زمانی 20 فروردین ماه تا 10 اردیبهشت ماه برگزار شود اما طبق اعلام کنفدراسیون شمشیربازی آسیا، مسابقات زون این قاره با دو هفته تعویق از 4 اردیبهشت ماه در سئول کره جنوبی آغاز می شود. این کنفدراسیون برنامه ای برای برگزاری همزمان مسابقات قهرمانی آسیا با این رویداد ندارد و در کل برگزاری آن در سال جاری را منتفی کرده است.
فضل الله باقرزاده رئیس فدراسیون شمشیربازی در مصاحبه با خبرنگاران با تایید این موضوع گفت: در صورتیکه مسابقات قهرمانی آسیا همزمان با زون آسیا برگزار می شد، کشورهای شرکت کننده باید در تمام اسلحه های مردان و بانوان تیم کامل اعزام می کردند اما با منتفی شدن مسابقات قهرمانی آسیا، هر از یک کشورها در هر اسلحه ای که به دنبال کسب سهمیه در آن هستند، فقط یک نماینده اعزام خواهند کرد.
وی با یادآوری اینکه ایران با 5 شمشیرباز در هر یک از اسلحه های سابر، فلوره و اپه دختران و همچنین فلوره و اپه مردان در مسابقات زون آسیا حضور پیدا می کند، شرح داد: در صورتیکه مسابقات قهرمانی آسیا همزمان با این رویداد برگزار می شود، باید در هر یک از این اسلحه ها با تیم کامل به سئول می رفتیم. علاوه بر این باید تیم اسلحه سابر که سهمیه المپیک در اختیار دارد را هم اعزام می کردیم و این یعنی اعزام یک کاروان 30 - 20 نفره که به لحاظ مالی هزینه زیادی برای فدراسیون ایجاد می کرد.
رئیس فدراسیون شمشیربازی اقدام کنفدراسیون آسیایی این رشته برای عدم برگزاری همزمان مسابقات زون آسیا و قهرمانی آسیا را به جا و مناسب مطرح نمود و گفت: این اقدام در جهت تضمین محکم تر حفظ سلامت بازیکنان است و در کل به نفع ما شد به خصوص با توجه به قیمت دلار، هزینه های بالای سفر به شرق آسیا و دیگر هزینه هایی که برای حضور در مسابقات باید پرداخت کنیم.
باقرزاده تاکید کرد: ایران 5 بازیکن اعزامی به مسابقات زون آسیا خواهد داشت. این بازیکنان حداقل با سه مربی اعزام می شوند. فقط هزینه تهیه بلیت برای این هشت نفر حدود 400 میلیون تومان می شود. علاوه بر این هزینه های جانبی دیگری بابت شرکت در مسابقات و اقامت در کره جنوبی هم باید پرداخت کنیم که حدود 100 میلیون تومان می شود. اگر مسابقات قهرمانی آسیا هم برگزار می شود باید چند برابر این هزینه برای اعزام کامل تیم ها پرداخت می کردیم اگرچه اعزام های دیگری داریم که باید برای آنها هزینه کنیم.
وی با اشاره به مصوبه فدراسیون شمشیربازی برای اعزام شمشیربازان اسلحه سابر، اپه و فلوره به مجارستان، روسیه و قطر گفت: رویدادهایی که در این سه کشور برگزار می شود آخرین مرحله مسابقات گزینشی المپیک در سطح جهانی به حساب می آید. البته تیم سابر تنها به منظور آماده سازی به مجارستان می رود. در مورد شمشیربازان اپه و فلوره هم شانس زیادی برای کسب سهمیه در روسیه و قطر نداریم اما به خاطر آماده سازی حضور در زون آسیا این اعزام ها را مصوب کرده ایم.
رئیس فدراسیون شمشیربازی در همین رابطه گفت: همیشه مسائل مالی را به گونه ای مدیریت کرده ایم که با مشکل و کمبودی روبرو نشویم. اگر می گویم لغو مسابقات قهرمانی آسیا به نفع ما شد برای صرفه جویی در هزینه نیست چون در جای دیگر هزینه لازم را داریم. در مواقع لازم صرفه جویی می کنیم اما آنجا که باید کوتاهی نمی کنیم. اینگونه اجازه نداده ام فدراسیون در هیچ مقطعی با بحران مالی روبرو شود.
باقرزاده همچنین به اعلام رسمی کنفدراسیون شمشیربازی برای برگزاری مسابقات زون آسیا در کره جنوبی اشاره کرد و گفت: پیش از این ایران متقاضی برگزاری این رویدادها در شرق آسیا و خاورمیانه شده بود. این پیشنهاد را به خاطر مباحث مالی و هزینه های کمتری که برای ما ایجاد می کرد، مطرح کرده بودیم اما در نهایت قرار بر برگزاری مسابقات در غرب آسیا شد. حالا هم برنامه های خود را برای سفر به این کشور دنبال می کنیم اگرچه به خاطر کرونا و مشکلاتی که ایجاد می شود، امکان هرگونه تغییری وجود دارد.
منبع: خبرگزاری مهر