دانه این میوه ها را نخورید سمی است
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، خبرنگاران : افراد زیادی هستند که هسته و دانه میوه هایی مانند زرد آلو و سیب را میخورند اما بهتر است بدانید هسته و دانه میوه ها سمی و مضر هستند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از نمناک ،میوه ها از جمله مهم ترین گروه های غذایی در هرم راهنمای غذایی می باشند که سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشند و مصرف مداوم آن ها سلامتی و تندرستی را برای افراد جامعه به همراه دارد؛ اما گاهی همین میوه ها دارای اجزایی هستند که درعین حال که به نظر، خوراکی می آیند اما سمی و مضر می باشند.بعضی افراد بر این باورند که هسته سیب خواص درمانی دارد و بعضی نیز نظری کاملا متفاوت ارائه می دهند ، شاید شما نیز شنیده باشید که بعضی از افراد می گویند ، هسته سیب دارای سیانور می باشد
در زیر چند مورد از این اجزای سمی را به شما معرفی می کنیم:
هسته زردآلو
زردآلو منبع عالی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می گردد و به سلامتی چشم ها، پوست، مو، دهان و … کمک می کند و به بدن برای مبارزه با عفونت ها کمک می رساند. این میوه به صورت خشک شده، کمپوت و تازه مصرف می گردد. هسته آن دارای آمیگدالین است این ماده وقتی در مقادیر زیاد مصرف گردد سمی می باشد. اگرچه زردآلو به عنوان یک مکمل طبیعی شناخته می گردد اما مصرف بیش از حد هسته آن مضر است. بیش از 2-1 عدد از این هسته ها را در طی روز مصرف نکنید؛ زیرا مسائل معدی و تهوع ایجاد خواهد نمود و مصرف مقادیر بسیار زیاد آمیگدالین، کشنده است.
هسته آلو
آلو ظاهر جذابی دارد. محدود از چربی است و سرشار از ویتامین A و ویتامین C می باشد. آلو به صورت خام، مربا، ترشی، لواشک و … استفاده می گردد؛
هسته سمی میوه ها
اما هسته آن کاملا بی خطر نمی باشد؛ بالأخص وقتی برای تهیه آلوچه و لواشک از آن استفاده می گردد، ممکن است دانه های آن در ماده غذایی وارد شوند و حالت سمی ایجاد نمایند. دانه آلو دارای گلیکوزیدهای سیانوژنیک است که در بدن به مواد سمی و خطرناکی تبدیل می گردد. بدن مقادیر اندکی از سیانید را می تواند پاکسازی کند، اما مقادیر فراوانی از آن خطرناک است و بدن توانایی از بین بردن آن را ندارد. مخصوصاً در بچه ها بسیار مواظب باشید که هسته این میوه را در دهانشان نگه ندارند.
دانه گلابی
گلابی میوه ای زنگوله ای شکل است که در محدوده رنگ های سبز، زرد، قهوه ای، قرمز و یا ترکیبی از این رنگ ها وجود دارد. این میوه زیبا سرشار از پتاسیم، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد.
مضرات خوردن دانه میوه ها
بیش از 30 گونه گلابی در جهان وجود دارد و به صورت پخته، کمپوت شده یا خام مصرف می گردد. دانه گلابی برای انسان خطرناک است. دانه به نیز مانند دانه گلابی در همین دسته قرار می گیرد و میوه به بهتر است به صورت پخته مصرف گردد وگرنه خطرناک است.
هسته گیلاس
گیلاس هم به صورت خام و هم پخته مصرف می گردد. رنگ قرمز گیلاس نشان دهنده مقادیر فراوانی آنتی اکسیدان در آن است. دانه، ساقه و برگ های گیلاس سمی هستند. دانه این میوه دارای سیانید است. سیانید یکی از سمومی است که آلمان های نازی برای کشتن زندانیان در جنگ جهانی دوم استفاده می کردند. حواستان باشد دفعه بعدی که گیلاس خوردید هسته آن را مک نزنید.
هسته هلو
هلو میوه ای با ظاهر زیبا و طعمی بی نظیر است. هلو از نظر چربی اشباع، کلسترول و سدیم بسیار محدود می باشد و سرشار از فیبر و ویتامین های ضروری برای بدن است. میوه هلو بسیار مفید است اما دارای هسته ای است که مواد شیمیایی سمی در خود دارد. هسته هلو بسیار سفت است و با دندان شکسته نمی گردد؛ اما در بعضی گونه های این میوه که هسته از وسط نصف می گردد، دانه آن در دسترس قرار می گیرد. حواستان به آن باشد. البته این دانه بسیار تلخ است و همین مسئله مانع از مصرف آن می گردد.
دانه سیب
عقیده متداولی که در رابطه با سیب وجود دارد، این است که سیب میوه ای برای سلامتی است و مصرف یک عدد سیب به صورت روزانه شما را از ابتلا به بسکمک بیماری ها بازمی دارد. فیبر و ویتامین های موجود در سیب از ابتلا به گرفتگی عروقی و بیماری های قلبی جلوگیری می کند. سیب به صورت خام، کمپوت شده، آب سیب، پای سیب، سس سیب و … کاربرد دارد. سیب در رنگ ها و گونه های بسیار متفاوتی وجود دارد؛ اما دانه های سیب دارای سیانید می باشند. عقیده ای که در رابطه با مصرف سیب (بالأخص سیب گلاب) به طور کامل وجود دارد درست نمی باشد و مصرف مقادیر زیادی از دانه های سیب سمی می باشد. البته مصرف یک عدد سیب کامل همراه با تمام ضمایم مانند دانه ها مسئله ای را به وجود نمی آورد؛ اما مقداری ماده سمی سیانید وارد بدن می کند و بار تحمیل شده به کبد و کلیه ها را، برای پاکسازی آن افزایش می دهد.
تاجریزی گیاهی زیبا با میوه هایی قرمز رنگ است که شبیه زغال اخته می باشد. این گیاه در آمریکا در لیست علف های هرز مضر واقع شده است. البته دز کمی از آن به عنوان دمنوش برای درمان چاقی کاربرد دارد و فرایند پیشرفت بیماری های کبدی و پوستی را کند می کند. گیاهان دیگری که در خانواده تاجریزی مرگبار قرار می گیرند و دارای قسمت های خطرناک می باشند عبارت اند از بادمجان، سیب زمینی، فلفل و گوجه فرنگی. مصرف تاجریزی بیش از مقادیر توصیه شده، مسمومیت خفیفی با علائم سردرد و تهوع را ایجاد می کند و مصرف دز بیشتری از آن ممکن است مسائل حادی مانند سختی در تنفس یا نارسایی کلیوی را به بار آورد. مصرف مقادیر بسیار بیشتر هم ممکن است مرگ را به همراه آورد.
بادام تلخ
بادام تلخ نیز مانند دانه های هلو، زردآلو، آلو، سیب، به و گیلاس از آمیگدالین تشکیل یافته است که می تواند در بدن تبدیل به سیانید گردد. در تمام جهان دو نوع بادام وجود دارد:بادام شیرین و بادام تلخ. بادام تلخ باید به منظور از بین رفتن مواد شیمیایی سمی موجود در آن حرارت داده گردد و یا پاستوریزه گردد. بادام سرشار از پروتئین، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن است که برای بدن مفید می باشد؛ اما مصرف بادام تلخ به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.
سخن آخر
شاید یکی از علت های اصلی وجود مواد سمی چون سیانید در دانه های میوه ها، جلوگیری از مصرف آن توسط انسان ها و حیوان باشد. تا بدین وسیله این دانه ها محفوظ بمانند و نسل گونه های گیاهی تداوم پیدا کند و از تولیدمثل بازنمانند.
منبع: اقتصادنیوز