بودجه سال 1400 اتاق اصناف ایران تصویب شد
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، تهران (پانا) - در ششمین اجلاس هیات نمایندگان دور هفتم اتاق اصناف ایران، که امروز (30 دی ماه 1399) با حضور هیات رئیسه اتاق اصناف ایران در محل این اتاق و به صورت ویدئو کنفرانس با سایر نمایندگان برگزار شد، بودجه سال 1400 به تصویب رسید.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، سعید ممبینی، رئیس اتاق اصناف ایران در این نشست پس از استماع نطق پیش از دستور ناطقین به ارائه گزارشی از عملکرد هیات رئیسه پرداخت و اظهار کرد: به موجب شیوع بیماری کرونا و با وجود چندین نوبت مکاتبه با وزارت بهداشت به منظور دریافت مجوز برای برگزاری اجلاس حضوری، این امر ممکن نشد و با استفاده از ظرفیت های نرم افرازی موجود و تجربه برگزاری جلسات ویدئوکنفرانس با جمعیت کمتر، برای نخستین بار اجلاس هیات هیات کنندگان اتاق اصناف ایران به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می شود.
محدودیت فعالیت برخی از اصناف همچنان ادامه دارد
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: از سال گذشته در پدیده ای جهانی با شیوع ویروس کرونا روبرو هستیم که این ویروس علاوه بر حوزه اجتماعی بیشترین تاثیر را بر اقتصاد گذاشته است. اقتصاد ایران نیز، که پیش از کرونا به دلیل تحریم ها در شرایط کاملا متفاوتی بود با شیوع کرونا نیز بیشتر تاثیر پذیرفت و بیشترین آسیب نیز بر اصناف به عنوان آخرین حلقه در زنجیره تامین وارد شد.
رئیس اتاق اصناف ایران خاطر نشان کرد: برخی از صنوف از اوایل اسفند سال گذشته تعطیل شدند و برخی دیگر نیز تا چند روز قبل همچنان تعطیل بودند. با تمهیداتی که صورت پذیرفت، اخیرا در بسیاری از نقاط کشور تالارها توانستند کار خود را آغاز کنند هر چند هنوز در شرایط عادی قرار نگرفته اند چراکه به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی، محدودیت هایی دارند و از سوی دیگر به دلیل افزایش قیمت ها استقبال چندانی از خدمات تالارها هم نمی شود.
مدیریت شایسته و متفاوت اتحادیه ها و اتاق های اصناف در دوره شیوع کرونا
ممبینی در ادامه به همکاری اصناف در دوره شیوع کرونا اشاره کرد و افزود: آن چه مسلم است، سطح مشارکت واحدهای صنفی، اتحادیه ها و اتاق های اصناف در همراهی با نظام بهداشت و سلامت کشور است که در این مدت، در همراهی و تعطیلی برای قطع زنجیره انتقال ویروس و نیز در ارائه خدمات، مدیریت شایسته و متفاوتی داشتند. به طوری که 70 درصد واحدهای صنفی به موجب مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شدند. بنابراین اصناف، باری دیگر برگ زرینی در تاریخ عملکرد اصناف ثبت کردند و مجموعه این اقدامات بارها از سوی مسئولان عالی رتبه کشور -در جلساتی که با ایشان داریم و نیز آنچه گاها در رسانه ها منعکس شده است- مورد تاکید و قدردانی قرار گرفته است. اما لازم است تا مسئولان و برنامه ریزان توجه بیشتری به ظرفیت تشکل های صنفی داشته باشند و از امکانات و تجربیات موجود بهره لازم را ببرند.
تعهد به نظارت و بازرسی تا پای شهادت
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به بازرسی های اجرا شده از بازار نیز تاکید کرد: در حوزه بازرسی با وجود همه مسائل و کمبود منابع اقتصادی، بازرسان ما نه تنها تنظیم بازار را در راس نظارت قرار دادند، بلکه در حوزه رعایت پروتکل ها که مرتبط با سلامت جامعه بود نیز نظارت جدی داشتند. به طوری که برخی از بازرسان ما در جریان نظارت بر بازار و حین خدمت مبتلا به بیماری کرونا شده و تعدادی از این عزیزان نیز شهید شدند که در استان ها هم مراسمی برای یادبود شهدای بازرسی اصناف برگزار شد.
وی درباره دفاتر خدمات سلامت نیز شرح داد: برخی از توافقاتی که در گذشته اجرا شده، است امروز مشکل ساز شده و باید در فرایند قانونی رفع شوند اما بر اساس بررسی های اجرا شده از سوی معاونت حقوقی اتاق اصناف ایران، واحدهای صنفی اختیار دارند که از دفاتر خدمات سلامت استفاده کنند و یا خود اظهاری داشته باشند. در این باره قول مساعدت وزارت بهداشت را نیز گرفته ایم.
اصلاح قانون نظام صنفی و پیگیری تبصره 7 ماده 72
رئیس اتاق اصناف ایران در خصوص اصلاح قانون نظام صنفی نیز گفت: در اصلاحیه قانون نظام صنفی تاکید کنندگان اجلاس بر رفع اشکال محدودیت دو دوره متوالی برای عضویت در هیات مدیره اتحادیه ها بوده است. این قانون در سال 92 اعلام شده است و ما از اوایل دوره هفتم اتاق اصناف ایران، اعلام موضع کردیم. همچنین در مجلس گذشته، پیروز شدیم طرح پیشنهادی کنندگان با 50 امضا را با همکاری فراکسیون اصناف بگیریم که این طرح به فراکسیون اقتصادی مجلس رسید و تا آخرین روزهایی که مجلس گذشته فعال بود این طرح پیش رفت اما به دلیل انتخابات مجلس و تغییر کنندگان، ناگزیر این فرایند دوباره طی شد.
وی گفت: حدود 3 هفته قبل، بنده به کنندگی از هیات کنندگان اتاق اصناف ایران در کمیسیون اقتصادی مجلس، از کلیات طرح پیشنهادی دفاع کردم و فراکسیون اصناف نیز بر آن دوباره تاکید کرد. لذا اکثریت کنندگان کمیسیون اقتصادی نیز به آن رای داده و تغییرات پیشنهادی را تصویب کردند که این راستا تا تصویب در مجلس ادامه دارد. با این حال لازمه طی ادامه این راستا همکاری و همراهی اصناف در توجیه کنندگان مجلس است. در این راستا از پیگیری های کنندگان صنفی و نیز کنندگان مجلس شورای اسلامی که در این باره همکاری داشته اند، تقدیر و تشکر دارم.
ممبینی همچنین بر پیگیری جدی اتاق اصناف ایران در خصوص تبصره 7 ماده 72 قانون نظام صنفی درباره سهم یک سومی اصناف از درآمدهای حاصله از جرائم صنفی نیز تاکید کرده و افزود: در جریان کاستی های اقتصادی اتاق های اصناف هستیم. از این رو با پیگیری های اجرا شده از سوی هیات رئیسه اتاق اصناف ایران موضوع تبصره 7 ماده 72 در دستور کار فراکسیون اصناف مجلس قرار گرفته است و جلساتی هم با سازمان مدیریت و وزارت صمت برگزار شده است تا بتوانیم منابع اقتصادی را جذب کنیم. در دوره هفتم اتاق اصناف ایران نیز توانسته ایم مبالغی به اتاق ها بپردازیم و امیدواریم در آینده شرایط بهتری در این باره ایجاد شود.
فروشگاه های زنجیره ای
به گفته رئیس اتاق اصناف ایران، با وجود مزایایی که فروشگاه های زنجیره ای برای مصرف کننده دارند اما مسائلی نیز در حوزه فعالیت کسب و کارهای سنتی ایجاد شده و از سوی دیگر مسائلی از حیث اعلام تخفیف ها، فرایند قیمت گذاری کالا و تامین و توزیع کالا پیش آمده است. به موجب قانون، اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای یکی از اتحادیه های زیر مجموعه اتاق اصناف ایران است و این اتاق علاوه بر این که وظیفه دارد بر فعالیت اعضای این اتحادیه نظارت کند باید نحوه ارائه خدماتشان را نیز ساماندهی کند. بنابراین تلاش خواهد شد تا واحدهای صنفی نیز طوری ساماندهی شوند که همان خدمات را بلکه بهتر از فروشگاه های زنجیره ای ارائه دهند.
ارتباط موثر با سازمان ها و نهادها
ممبینی بر ارتباط موثر با سازمان ها و نهادها تاکید و شرح داد: با اتحاد و انسجام آرا با اتاق های تعاون و بازرگانی در مراکز تصمیم گیری حضور داریم. در کمیته های امنیتی، انتظامی و اجتماعی و کمیته اقتصادی ستاد مقابله با کرونا، حضور داریم و در بدو وقوع شیوع کرونا پروتکل ها را مشخص کردیم و تلاش کردیم تا صنوف کمتری تعطیل شوند. اخیرا هم طرحی به ستاد مقابله با کرونا ارائه کرده ایم تا دیگر صنفی تعطیل نشود چرا که نزدیک به بازار پایان سال هستیم. تقریبا بیشتر پیشنهاداتی که ما به ستاد داده ایم مورد قبول قرار گرفته است و امیدواریم در پایان سال نیز اصناف با رعایت کامل پروتکل ها به فعالیت خود ادامه دهند.
مصوبات اجلاس ششم
در پایان این نشست، بودجه سال 1400 اتاق اصناف ایران با قرائت اهم موارد به رای گذاشته و به تصویب هیات کنندگان اتاق اصناف ایران گذاشته شد. همچنین تراز و صورت اقتصادی سال های 97 و 98 بر اساس اعلام نظر موسسه حسابرسی به صورت الکترونیک مورد تصویب هیات کنندگان دور هفتم اتاق اصناف ایران قرار گرفت.
منبع: خبرگزاری پانا