شورای همکاری بین الملل سینما ایجاد می شود

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، جلسه مشترک رئیس سازمان سینمایی و سخنگوی وزارت امور خارجه با هدف دستیابی به برنامه همکاری جامع برای تقویت حضور پررنگ سینمای ایران در بازار های منطقه ای و جهانی در محل سازمان سینمایی برگزار گشت.

شورای همکاری بین الملل سینما ایجاد می شود

به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی ضمن تشکر از همکاری های فی مابین وزارت امور خارجه و سازمان سینمایی، گفت: سینمای ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از شاخصه های فرهنگی، معنوی و شاعرانه منحصر بفردی برخوردار است که امروز دنیا ما را با آن می شناسد، در کنار رشد تکنولوژی نظامی و جهش های علمی؛ بالندگی سینمای فرهنگی ایران از جمله شاخصه های مهم جمهوری اسلامی است. این سینمای با افتخارات و دستاوردهایش سفیر نافذ و فرصت سازی برای معرفی و تبیین فرهنگ ایرانی اسلامی در دنیا بوده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در سپهر افکار عمومی دنیا فیلم های ایرانی شناخته شده است افزود: در سفر هایی که به شخصه داشته ام در بسکمک از کشورها، ایران را با سینمایش می شناسند. این شرایط البته به معنای شرایط مطلوب و ایده ال نیست و هنوز سینمای ما در دیپلماسی عمومی و فرهنگی جایگاه و شانیت خودش را پیدا نکرده است.

وی یادآور شد: فعالیت های خوبی در دوره های مختلف جشنواره های بین المللی و دنیای فیلم فجر صورت گرفته که جا دارد از تلاش های همه عزیزان از جمله علیرضا رضاداد، رضا میرکریمی و محمدمهدی عسگرپور قدردانی کنم. امیدواریم با برنامه ریزی و طراحی متمرکزتر و منسجم تر این ویترین فرهنگی و استفاده از همه تجربه ها و دستاوردها، شاهد تاثیرگذاری گسترده تر و نافذتر جشنواره و سینمای ایران در ابعاد ملی و بین الملل در سال های آینده باشیم.

خزاعی معتقد است هنوز کار های بر زمین مانده بسکمک در بخش بین الملل سینمای ایران داریم که باید به آن ها رسیدگی کنیم و در زمینه مشترکات فرهنگی، آرمانی و آئینی با کشور های دیگر تلاش های زیادی باید صورت گیرد.

رییس سازمان سینمایی توضیح داد: متاسفانه به دلایل مختلف سطح نفوذ سینمای ایران در کشور های منطقه نسبت به سایر کشور ها بسیار کم است که علت های مختلفی دارد و طبعا بخشی از این علت ها به عملکرد خودمان و بخشی دیگر به ساختار فرهنگی آن کشور ها مربوط می شود.

وی با اشاره به اینکه باید بخش خصوصی را تقویت کرد، بیان نمود: متاسفانه، چرخه مالی و گردش مالی سینمای ایران بسیار ضعیف است و بسکمک از تهیه کنندگان در بخش خصوصی حتی، توان معرفی آثارشان را در بازار های دنیای ندارند. از سوی دیگر دولت نیز، فرصت چنین برنامه هایی برای تولید مشترک نداشته است.

خزاعی با اشاره به اینکه فعالیت ها و حرکت های فرهنگی باید باعث تقویت و توسعه مناسبات با کشور های همسایه شود، ادامه داد: آنچه در سینما مانند سایر عرصه ها اهمیت دارد بحث عرضه و تقاضا است و اگر فیلمی این قابلیت را داشته باشد که بتواند مورد استقبال قرار گیرد و به فروش خوبی برسد قطعا، از طرف شرکت های سینمایی منطقه مورد توجه قرار می گیرد.

وی ادامه داد: امروز سینما تبدیل به یک مساله مهم شده است و مسئولان سیاسی می توانند در مراودات خود خواستار همکاری و تعامل کشور ها در زمینه نمایش فیلم های ایرانی و تولیدات مشترک باشند. اگر بتوانیم در بازار ها و سالن های سینمایی دیگر کشور ها همچون چین حضور داشته باشیم علاوه بر نفوذ گستره فرهنگی می توانیم از نظر مالی نیز درآمد های خوبی برای رونق سینمای ایران بدست آوریم.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به دغدغه های مشترک وزارت امور خارجه و سازمان سینمایی بیان نمود: طبیعی است که از نظر شما ساخت آثار سینمایی درباره برخی موضوعات سیاسی، منطقه ای و دنیای می تواند به حل مسائل و پیشبرد اهداف کمک کند و در این راه، ما آماده هر نوع همکاری هستیم.

خزاعی با اشاره به اینکه به وسیله سینما می توان حقانیت و مظلومیت ایران را در دنیا نشان داد، گفت: موضوعات و سوژه های بسکمک پیرامون مسائل ایرانیان در دنیا و آزار آن ها به وسیله آمریکا و برخی کشور ها وجود دارد که اگر هرکدام ساخته شوند می تواند بازتاب صدای مظلومیت و حقانیت مردم ایران باشد.

نگاه وزارت امور خارجه به سینما و سازمان سینمایی نگاهی راهبردی و محتوایی است

وی با بیان اینکه نقش سفرا و رایزن های فرهنگی در روابط کشور ها بسیار مهم است، ادامه داد: اگر وزارت امور خارجه سینما را در تعاملات بین المللی، حضور در بازار های منطقه ای و ساخت فیلم و تولیدات مشترک کمک کند می توانیم گام های موثرتری برداریم.

خزاعی، سینما را یک دیپلماسی عمومی برای کشور ها در دنیا امروز خواند و افزود: وزارت امور خارجه ظرفیت های کشور های مختلف را به خوبی می شناسد و می تواند به ما کمک کند و بگوید که با کدام کشور ها می توانیم تعامل و همکاری بیشتری داشته باشیم و باید برای این همکاری ها به یک برنامه جامع برسیم.

رئیس سازمان سینمایی از تشکیل شورای همکاری بین الملل سینما در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: وظایف این شورا آسیب شناسی حضور سینمای ایران در منطقه و دنیا و همچنین، ارائه راهکار هایی برای استفاده از فرصت ها با هدف اکران و نمایش فیلم های ایرانی و تولیدات مشترک به صورت تخصصی است.

در این نشست، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه سینما می تواند نقش پررنگی در حوزه ایران فرهنگی داشته باشد، گفت: در بحث محور مقاومت و ایران فرهنگی باید محصولات سینمایی بیشتری تولید کنیم تا از کیفیت خوبی برخوردار باشد. به طور مثال، ما فقط یک فیلم بازمانده را در این زمینه تولید کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه امروز باید نگاه راهبری در حوزه ایران فرهنگی داشته باشیم، افزود: نگاه وزارت امور خارجه به سینما و سازمان سینمایی نگاهی راهبردی و محتوایی است و ما نیز، آمادگی هرگونه همکاری را برای ارتقای سینمای ایران داریم. وظیفه ذاتی ما این است که برای رفع نیاز های کشور شرایطی را برای همکاری نهاد های داخلی با همتایان بین المللی فراهم کنیم، اما لازم است کلیتی از نیاز ها و خواسته های سازمان سینمایی و فیلمسازان را ترسیم کنید.

وی ادامه داد: همچنین، از سینماگران تقاضا داریم ما را در اتفاقات مهم منطقه ای و بین المللی کمک و حمایت کنند. همینکه یک فیلمساز درباره یک شخصیت مهم فرهنگی مانند نظامی گنجوی، مولوی یا رودکی اثری بسازد برای ما کفایت می کند.

خطیب زاده با اشاره به اینکه هر تصمیمی برای رسیدن به نتیجه درست نیاز به نقشه دارد، گفت: برای همکاری های مشترک می توانیم یک نقشه مشترک تحت عنوان پروژه راهبردی تقویت حضور پررنگ سینمای ایران در خارج از کشور طراحی کنیم و بر اساس این نقشه یک سند بالادستی تدوین کنیم و برنامه ریزی های لازم را انجام بدهیم.

وی ادامه داد: پیشنهاد می کنم یک کارگروه مشترک از سوی سازمان سینمایی تشکیل شود و در این کارگروه نقشه مورد نظر برای حضور پررنگ سینمای ایران طی چهارسال آینده در سطح بین المللی برنامه ریزی شود و ما نیز در این راه آماده هر نوع کمک و همکاری هستیم.

خطیب زاده با اشاره به سهم ایران از بازار منطقه ای و دنیای محصولات فرهنگی، گفت: متاسفانه سهم ایران در این بخش بسیار ناچیز است و ما تلاش داریم با تشکیل بازارچه های فرهنگی حضور آثار فرهنگی هنری ایران را در بازار های بین المللی تقویت کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: نیاز است برای بخش های بین المللی تصمیمات درستی بگیریم و به نظر من معرفی فیلم قهرمان به اسکار یک انتخاب خوب و درستی بود.

خطیب زاده گفت: برگزاری هفته های فیلم در خارج از کشور بسیار مهم است و ما انتظار داریم این هفته های فیلم با قدرت برگزار شود؛ در این زمینه می توانید روی کمک ما و سفرا حساب کنید.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 25 آذر 1400 بروزرسانی: 25 آذر 1400 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 1749

به "شورای همکاری بین الملل سینما ایجاد می شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شورای همکاری بین الملل سینما ایجاد می شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید