دیدار کنسول پاکستان در مشهد با مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، کنسول جمهوری اسلامی پاکستان در مشهد با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی دیدار کرد و در این دیدار توسعه روابط گردشگری و تبادل اشیای موزه ای مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، ابوالفضل مکرمی فر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در دیدار با محمود بخاری کنسول جمهوری اسلامی پاکستان در مشهد گفت: آمادگی داریم تمایلات و مشترکات فرهنگی بین دو کشور ایران و پاکستان را به تبادلات گردشگری و فرهنگی تبدیل کنیم.
مکرمی فر برگزاری نمایشگاه دوره ای تاریخ خراسان در شهر های پاکستان را پیشنهاد کرد اضافه نمود: علاوه بر توسعه و تبادل گردشگر بین خراسان رضوی و پاکستان، در زمینه های فرهنگی و برگزاری نمایشگاه آثار تاریخی- تمدنی نیز آمادگی داریم.
او هم چنین به ظرفیت هایی از جمله گوهر سنگ های خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: 20 هزار نفر درمشهد در زمینه سنگ های قیمتی مشغول به کار هستند و از سال 2016 به عنوان شهر جهانی گوهر سنگ ها انتخاب شده است.
مکرمی فر با باین این که فیروزه خراسان بهترین و با کیفیت ترین فیروزه جهان است، ادامه داد: سنگ های عقیق، حدید، شرف الشمس از جمله ظرفیت های سنگ های قیمتی در استان است.
روابط ایران و پاکستان قدیمی تر از تاریخ پاکستان
هم چنین محمود بخاری کنسول پاکستان در مشهد نیز با بیان این که علامه اقبال فصل مشترک زبان و ادبیات فارسی و پاکستان است، گفت: روابط ما عمیق تر و قدیمی تر از تاریخ جمهوری اسلامی پاکستان است.
او برای تبادل اشیا فرهنگی و برگزاری نمایشگاه های مشترک اعلام آمادگی کرد و اضافه نمود: این موضوع باید مکاتبات آن انجام شود و این موضوع به مقامات کشور پاکستان منتقل شود.
بخاری ادامه داد: با توجه به خواهر خواندگی لاهور و مشهد ، باید تبادل اشیاء موزه خراسان با موزه این شهر انجام شود و در موزه لاهور به نمایش گذاشته شود.
محمد رکنی مدیرموزه منطقه ای خراسان نیز در این دیدار گفت: نمایشگاه هنرهای تجسمی، نقاشی، خوشنویسی، عکاسی فیلم و ... را می توانیم در موزه خراسان برگزار کنیم.
او ادامه داد: موزه خراسان می تواند نقطه اتصال خراسانی ها با تاریخ و فرهنگ پاکستان باشد.
رکنی گفت: فیلم های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز می تواند در سالن همایش های موزه خراسان به نمایش گذاشته شود.
هم چنین محمود بختیاری رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: یکی از شاخص ترین میراث معنوی ما نوروز است و خوشحال خواهیم شد که نوروز را به عنوان میراث ناملموس خراسان عرضه کنیم.
او ادامه داد: تمدن دره سند در پاکستان مشترکات فرهنگی را با نیشابور و بلخ دارد و این موارد اشتراکات فرهنگی زیادی بین پاکستان ایران و افغانستان است، اشیایی که در نیشابور مربوط به عصر برنز و 5 هزار سال قبل کشف شده روابطی بین منطقه تمدنی ایران و پاکستان را به اثبات می رساند.
بختیاری شرح داد: فردوسی و اقبال هر دو زبان فارسی را احیا کردند و این نیز یکی از موضوعات مطرح شده برای اکران در موزه خراسان بزرگ است.
هم چنین محمدرضا پهلوان پیشنهاد کرد: یک رویداد در حوزه فیلم و عکس مرتبط با موزه های استان نیز می تواند در مراودات فرهنگی بین خراسان رضوی و پاکستان شکل بگیرد.
هم چنین علی صفرنژاد مدیراموال تاریخی فرهنگی استان با بیان این که ارتباطاتی در حوزه پژوهش های زبان فارسی و نسخ خطی نیز می تواند برقرار شود، گفت: در خراسان مرکز اسناد و کتاب های تاریخی را داریم که می تواند فصل مشترکی بین ایران و پاکستان باشد.
منبع: میراث آریا