چگونه فساد در سوسیس و کالباس را تشخیص دهیم؟
به گزارش عاشقان علم الکترونیک، الهام باباعلی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار کرد: فرآورده های گوشتی به ویژه سوسیس و کالباس یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در جوامع مختلف هستند.

او ادامه داد: با توجه به ماهیت فساد پذیر محصولات گوشتی به ویژه از لحاظ رشد میکروارگانیسم ها و اکسیداسیون چربی ها، به روش های بازدارنده و استفاده از مواد نگهدارنده برای جلوگیری و یا کاهش سرعت فساد این محصولات احتیاج است.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: مواد شیمیایی مختلفی برای افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات گوشتی استفاده می گردد که یکی از پرمصرف ترین آن ها، نمک های نیتریت و نیترات است؛ نمک طعام باعث خوش طعمی و نگهداری غذا می گردد.
او اضافه نمود: نیترات و نیتریت مواد نگهدارنده ای هستند که باعث ایجاد رنگ صورتی خوش رنگ می شوند.
الهام باباعلی اعلام کرد: گوشت و فرآورده های گوشتی ممکن است به آسانی در اثر میکروارگانیسم های مختلف آلوده گردد و اگر شرایط حمل و نقل و نگهداری آن مناسب نباشد، باکتری های مولد فساد و بیماریزا رشد می نماید و در نهایت منجر به بیماری در انسان می گردد.
او با بیان اینکه از روی بعضی از علائم ظاهری می توان به فساد سوسیس و کالباس پی برد، توضیح داد: ایجاد رنگ سبز، خاکستری در سطوح مجاور با هوا و لزج شدن سطح سوسیس و کالباس نشان دهنده رشد و فعالیت میکروارگانیسم ها است که در بیشتر موارد به دلیل شرایط نامناسب نگهداری ایجاد می گردد.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: همچنین تغییر رنگ پوشش این محصولات نیز می تواند نشان دهنده رشد قارچ ها و کهنگی این فرآورده ها باشد.
او با بیان اینکه فرآورده های نیمه آماده گوشتی که در شرایط یخچال نگهداری می گردد عمر ماندگاری محدودی دارد، گفت: بنابراین به تاریخ مصرف و انقضای این محصولات بر روی برچسب باید توجه، و هچنین از خریدن محصولاتی که در خارج از یخچال نگهداری می گردد باید پرهیز کرد.
منبع: همگردی