رایج ترین و مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون چیست؟ چگونه دلیل خرابی پنل تلویزیون را بفهمیم؟ چطور از خراب شدن پنل تلویزیون جلوگیری کنیم؟ این موارد تنها بخشی از سوال های کاربران در خصوص دلیل یابی ایرادات پنل های تلویزیون است.

رایج ترین و مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون

علت خرابی پنل تلویزیون می تواند با موارد متعددی در ارتباط باشد. دانستن این دلایل می تواند در خصوص برطرف این مشکل به شما یاری شایانی کند؛ بعلاوه می تواند در جلوگیری از بروز این اتفاق موثر واقع گردد. امروز در بلاگ خبرنگاران به آنالیز مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون می پردازیم. اگر این موضوع یکی از دغدغه های شماست، پیشنهاد می کنیم در مطالعه این مطلب با ما همراه باشید.

علایم خرابی پنل تلویزیون

  • پریدن تصویر
  • مشاهده خطوط رنگی عمودی
  • تصویر چندتایی
  • تصویر چندتکه شده
  • نقطه نقطه شدن صفحه نمایش
  • بنفش شدن صفحه

علت خرابی پنل تلویزیون چیست؟

پنل، بیرونی ترین قسمت تلویزیون است و به همین خاطر محتمل است در اثر ضربه آسیب ببیند. فلت یا پنل تلویزیون در حقیقت همان قسمتی ست که تصویر روی آن نمایش داده می گردد. معمولا پنل های تلویزیون از جنس کریستال یا شیشه هستند که برای حفاظت بیشتر این لایه با یک فیلم پوشانده می گردد.

دانستن مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون یکی از مواردی ست که در هنگام بروز این مشکل به شما در مدیریت بهتر شرایط یاری می نماید. با دانستن آن می توانید از عواملی که موجب این اتفاق می شوند جلوگیری کنید و از این وسیله الکتریکی پرکاربرد به برترین شکل ممکن بهره ببرید.

پنل های نمایش نسل تازه قابلیت های بسیار زیادی دارند و طراحی آن ها نسبت به مدل های قدیمی پیشرفت قابل توجهی داشته است. این روزها شاهد پنل های لمسی هستیم که باریک تر از همیشه هستند.

این موضوع زیبایی چشم گیر و قابلیت های فوق العاده ای به تلویزیون های نسل تازه اضافه نموده است؛ با این حال، صفحات باریک و لمسی بسیار آسیب پذیرتر از پنل های قدیمی هستند. در ادامه به آنالیز مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون و راه چاره هایی برای برطرف این مشکل پرداخته ایم.

ضربه خوردن پنل

ضربه خوردن یا خراش افتادن صفحه با اجسام تیز، یکی از پرتکرارترین و مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون است. معمولا این مشکل از یک بخش کوچک آغاز می گردد و به تدریج به سرتاسر پنل دستگاه سرایت می نماید. در این موارد ممکن است قسمتی از پنل سیاه یا رنگی گردد. حتی محتمل است تلویزیون ضربه خورده تا چند مدت بدون مشکل جدی کار کند؛ اما معمولا تنها راه چاره این مشکل، تعویض پنل است.

فشار بیش از میزان به صفحه

این مشکل به عنوان رایج ترین علت خرابی پنل تلویزیون های لمسی شناخته می گردد. دستورات لمسی پشت سرهم یا فشار بیش از میزان دست می تواند به پنل آسیب بزند. اگر قصد اسباب کشی دارید، حتما تلویزیون خود را به خوبی با استفاده از ضربه گیرهای مخصوص بسته بندی کنید. فشار واردشده به پنل و وزن سایر لوازم روی آن از مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون هنگام اسباب کشی به شمار می رود.

افزایش سن دستگاه

یکی از مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون، بالارفتن سن دستگاه است. فرسودگی به صورت طبیعی در طول زمان رخ می دهد. هر چه بهتر از تلویزیون خود مراقبت کنید، عمر پنل آن بیشتر خواهد شد و می توانید تا سال های طولانی از این دستگاه بهره ببرید.

ثابت ماندن تصویر

یکی از مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون این است که دستگاه برای مدت زیادی روی یک شبکه یا یک تصویر ثابت باقی بماند. در این حالت امکان دارد رنگ قسمت هایی مثل قسمت آرم شبکه که همیشه در تصویر ثابت هستند به مرور زمان دچار سوختگی پیکسل گردد.

معمولا در مواقعی که در حال تماشای همان شبکه هستید متوجه سوختن پیکسل نمی شوید؛ اما زمانی که شبکه را عوض می کنید متوجه خواهید شد که تصویر در یک قسمت تعیین به هم ریخته است که این موضوع به این معناست که پنل تلویزیون شما مشکل پیدا نموده است. به طور معمول این مشکل یک اتفاق موقتی ست؛ اما اگر ثابت ماندن تصویر به صورت مکرر اتفاق بیفتد، ممکن است پنل بسوزد و احتیاج به تعویض پیدا کند.

سوختن پیکسل

پیکسل ها از اجزای اصلی هر پنل هستند و هر یک از آن ها باعث ایجاد رنگ می شوند. کنترل پیکسل ها به یاری قطعات ترانزیستور صورت می گیرند و در مواقعی که صفحه تلویزیون روی یک تصویر ثابت می ماند، پیکسل های آن بخش با سرعت بالاتری نسبت به سایر پیکسل های پنل فرسوده می شوند. اگر علت خرابی پنل تلویزیون سوختن پیکسل باشد، معمولا راهی به جز تعویض کامل پنل وجود نخواهد داشت.

پاشیدن آب

یک علت خرابی پنل تلویزیون می تواند ریخته شدن آب روی آن باشد. این موضوع موجب واردشدن آسیب های جبران ناپذیر به فلت های منتقل نماینده تصویر می گردد. نظافت غیراصولی دستگاه یکی از مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون محسوب می گردد؛ به همین دلیل حتما هنگام تمیز کردن تلویزیون مطمئن شوید که آب و مایعات پاک نماینده به پنل اصلی نفوذ نمی نمایند.

نوسانات برق

یکی علت خرابی پنل تلویزیون وجود نوسانات برق است. برای حل این مشکل توصیه می گردد از کابل های HDMI مرغوب و دارای شیلد با قابلیت برطرف نویز بهره ببرید. بهتر است این کابل ها طول کوتاهی داشته باشند و از کنار کابل برق رد نشوند.

عیب یابی پنل تلویزیون

در قسمت های قبلی مقاله با مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون آشنا شدیم. در این قسمت به آنالیز و ریشه یابی بخش های مختلف این مشکل می پردازیم.

عدم نمایش تصویر با وجود پخش صدا

علت اصلی این مشکل این است که بک لایت پنل به درستی عمل نمی نماید. بک لایت با تاباندن نور از پشت باعث روشن شدن تصویر می گردد. اگر از فاصله بسیار نزدیک به صفحه نگاه کنید، تصاویری کاملا تاریک خواهید دید. در این شرایط معمولا احتیاجی به تعویض پنل نیست و تنها باید مشکل بک لایت را حل کنید.

نمایش خطوط رنگی عمودی روی صفحه

از رایج ترین دلایل احتیاج به تعمیر پنل تلویزیون، مشاهده خطوط عمودی روی صفحه نمایش است. این موضوع یکی از مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون است که می تواند به علت های متفاوتی مانند واردشدن ضربه به صفحه ایجاد گردد. اگر خط های عمودی به صورت سرتاسری در پنل مشاهده شوند، معمولا ایراد در تیکان و فلت هاست و باید پنل را تعویض کنید.

مشاهده نقاط سفید روی صفحه

وجود یک یا چند نقطه سفیدرنگ در تصویر به این معناست که پیکسل سوختگی اتفاق افتاده است. در این حالت اجزاء برای این که پیکسل درست رنگ ها را نشان دهند، درست عمل نمی نمایند و در نتیجه یک نقطه سفید نورانی ایجاد می گردد.

دوتایی شدن تصویر

یک علت خرابی پنل تلویزیون که علت تعداد زیادی از مراجعات به نمایندگی هاست، دوتایی شدن تصاویر نمایشی ست. این موضوع می تواند به دو علت ایجاد شده باشد؛ یک علت ممکن است وجود اشکال جدی در پنل دستگاه باشد. علت دیگر این مورد اختلال در بورد TCON است.

قطع و وصل شدن مکرر تصویر

علت خرابی پنل تلویزیون می تواند منجر به پریدن لحظه ای تصویر گردد. این مشکل در بیشتر مواقع هنگامی پیش می آید که همزمان از گیرنده دیجیتال و پورت HDMI استفاده می گردد. در حقیقت دستگاه های دیجیتال می توانند با فراوری نویزهای مغناطیسی روی عملکرد پنل تاثیر منفی بگذارند.

چگونه از خرابی پنل تلویزیون جلوگیری کنیم؟

· کم کردن کنتراست

با کاهش کنتراست تصویر یکنواخت تر می گردد و پیکسل ها عملکردی نزدیک به هم خواهند داشت. این کار باعث کاهش فشار می گردد و در بلندمدت از سوختن پنل جلوگیری می نماید.

· کاهش نور صفحه نمایش

معمولا تنظیمات پیش فرض دستگاه روی بالاترین درجه روشنایی تنظیم شده است. پیشنهاد می گردد با کم کردن روشنایی صفحه، عمر مفید دستگاه خود را افزایش دهید و از یکی از مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون پیشگیری کنید.

· استفاده از تایمر

استفاده از تایمر خواب یکی از راهکارهای پیشنهادی برای زمان بندی عملکرد تلویزیون در ساعات پایانی روز است. اگر احتمال می دهید شب ها هنگام تماشای تلویزیون خوابتان ببرد، حتما این قابلیت را فعال کنید. روشن ماندن مداوم دستگاه می تواند باعث خرابی پنل تلویزیون در مدت زمان طولانی گردد.

· جلوگیری از ورود مایعات به پنل

ورود آب و مایعات دیگر به دستگاه می تواند موجب خرابی پنل تلویزیون شما گردد. همیشه هنگام نظافت دقت داشته باشید که آب به داخل پنل دستگاه نفوذ نکند. برای تمیز کردن تلویزیون از یک پارچه نمدار بهره ببرید تا از خطر ریختن مایعات روی پنل پیشگیری گردد.

سخن پایانی

در این مقاله به آنالیز مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون پرداختیم. آشنایی با علت خرابی پنل تلویزیون به شما یاری می نماید تا در مواقع لزوم، برترین تصمیم گیری و مدیریت بحران را داشته باشید. آسیب به پنل تلویزیون معمولا یک مشکل جدی ست و در بیشتر مواقع تنها راه چاره آن تعویض پنل است. به علت حساسیت بالای پنل، توصیه می گردد به خوبی با مواردی که می توانند سلامت دستگاه شما را به خطر بیندازند آشنایی داشته باشید و از بروز آن ها پیشگیری کنید.

به نظر شما مهم ترین علت خرابی پنل تلویزیون چیست؟ آیا تلویزیون های لمسی نسبت به سایر مدل ها آسیب پذیرتر هستند؟ چگونه می توان عمر مفید تلویزیون ها را افزایش داد؟ راهکارهای خود را در بخش کامنت های خبرنگاران با خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 2264

به "رایج ترین و مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رایج ترین و مهم ترین دلایل خرابی پنل تلویزیون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید