تارا هایبریدی با گیربکس نو در راه بازار؛ مشخصات فنی و زمان عرضه

به گزارش عاشقان علم الکترونیک، پروژه طراحی و توسعه گیربکس هیبریدی پیشرفته(DHT) برای خودروی تارا هایبریدی براساس برنامه ریزی های اجرا شده، به زودی وارد فاز فراوری خواهد شد. اطلاعات فنی قوای محرکه، تیراژ فراوری، زمان حدودی عرضه و… این خودرو نیز معین شده است که در ادامه گزارش به آن خواهیم پرداخت.

تارا هایبریدی با گیربکس نو در راه بازار؛ مشخصات فنی و زمان عرضه

خبرنگاران - مجتبی اسماعیلی: پروژه طراحی و توسعه گیربکس هیبریدی پیشرفته (DHT) از بهمن 1403 و هم زمان با شروع دوره نو مدیریت بخش خصوصی در این شرکت کلید خورده است و براساس برنامه ریزی های اجرا شده، این پروژه ملی در تیر ماه 1405 وارد فاز فراوری انبوه خواهد شد.

مهدی پازوکی، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو درباره گیربکس تارا هایبریدی گفت: در فاز نخست، گیربکس DHT روی محصول تارا هیبریدی با موتور TU5 NA به روزرسانی شده است و مبتنی بر چرخه اتکینسون نصب خواهد شد.

وی اضافه نمود: این گیربکس در فاز بعدی توسعه، از سال 1407 بر روی خودروی ری را با موتور توربوشارژ TU5 TC نیز نصب خواهد شد. پروژه DHT یکی از مهم ترین طرح های فن آورانه ایران خودرو در مسیر تحول صنعت خودرو و ارتقای بهره وری و سازگاری با محیط زیست به شمار می رود.

تعیینات فنی تارا هایبریدی

معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو درباره تعیینات قوای محرکه تارا هایبریدی گفت: سامانه هیبرید در این خودرو دارای توان 150 کیلووات (200 اسب بخار) و گشتاور 300 نیوتن متر در حالت موازی است که برای یک خودرو سدان توانایی رانندگی بسیار جذابی را ایجاد می نماید.

مهدی رجبعلی، مدیرعامل شرکت ایپکو پیشتر درباره جزییات قوای محرکه تارا هایبریدی در گفت و گو با خبرنگاران خاطرنشان کرد: ما موتور تیو-فایو پلاس را از سیکل اتو به سیکل اتکینسون منتقل نموده ایم تا به راندمان بالاتری دست یابیم.

وی اضافه نمود: این تغییر فنی باعث افزایش بهره وری موتور در شرایط مختلف رانندگی شده است و موجب کاهش مصرف سوخت و آلایندگی های زیست محیطی خواهد شد. ترکیب این موتور با یک الکتروموتور، عملکرد آن را در شرایط رانندگی شهری و جاده ای بهبود بخشیده و باعث شتاب گیری بهتر خودرو خواهد شد.

تعیینات باتری و سیستم الکترونیکی

پازوکی درباره تعیینات باتری های تارا هایبریدی نیز گفت: باتری مورد استفاده در تارا هیبریدی ظرفیت 1.8 کیلووات ساعت دارد و مصرف سوخت آن به 4.8 لیتر در هر 100 کیلومتر کاهش یافته است که نسبت به مدل بنزینی تارا، کاهش مصرفی معادل 35 درصد را نشان می دهد.

وی درباره سیستم الکترونیکی تارا هایبریدی اضافه نمود: این خودرو با کانسپت HEV طراحی شده است که از نظر فنی، برترین گزینه برای شرایط فعلی ایران است. زیرا برخلاف خودروهای PHEV، احتیاج به اتصال به برق شهری ندارد و تمام فرایند شارژ باتری به صورت داخلی انجام می گردد. در این فن آوری، موتور برقی مسوول شتاب گیری است و در زمان ترافیک شهری، موتور احتراقی خاموش می ماند.

وی خاطر نشان کرد: در این ساختار، بازدهی موتور احتراق داخلی که در حالت سیکل شهری حدود 12 درصد است، با استفاده از سیکل اتکینسون و بهینه سازی ساختاری به 35 درصد افزایش یافته و همین موضوع نقش کلیدی در کاهش مصرف و ارتقای عملکرد کلی خودرو دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قوای محرکه تارا هایبریدی گزارش زیر را بخوانید.

تیراژ فراوری و زمان عرضه تارا هایبریدی

معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو درباره تیراژ فراوری تارا هایبریدی گفت: تیراژ اولیه فراوری این خودرو 6 هزار دستگاه خواهد بود که در سال 1406 به 30 هزار دستگاه در سال افزایش می یابد.

هنوز قیمت و زمان عرضه این خودرو به بازار تعیین نیست، اما به نظر می رسد تا اواخر سال آینده (1405) وارد بازار گردد.

منبع: بیت ران
انتشار: 12 تیر 1404 بروزرسانی: 12 تیر 1404 گردآورنده: lov-e.ir شناسه مطلب: 2293

به "تارا هایبریدی با گیربکس نو در راه بازار؛ مشخصات فنی و زمان عرضه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تارا هایبریدی با گیربکس نو در راه بازار؛ مشخصات فنی و زمان عرضه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید